Blanchett lett Hollywood kedvence

Az ausztrál származású Cate Blanchettet az Elizabeth című film címszerepe avatta az egyik legelismertebb fiatal színésznővé, és az Erzsébet királynő megformálásáért kapott Oscar-jelölése óta folyamatosan kapja a felkéréseket. Az elkövetkező időszakban azonban még a korábbinál is nagyobb kihívások várnak rá: Scorsese, Ron Howard és Hollywood csodagyereke, Wes Anderson számít a tehetségére.

Cate Blanchett azon kevés fiatal sztárok egyike, aki nem szexuális kisugárzásával vagy bájos mosolyával, hanem kifinomult jellemábrázoló képességével hívta fel magára a figyelmet. A sztárkultusznál jobban érdekli a színészet, a csillogó premiereknél és drága ékszereknél pedig fontosabb számára az elmélyült munka.

Nem érdekli, ha szerepei kedvéért el kell csúfítani a külsejét, mint ahogy az sem, hogy hányadikként szerepel a legszexisebb hírességek listáján. Legutóbbi filmjében, a Joel Schumacher rendezte Veronica Guerin-ben egy nála jóval idősebb ír újságírónőt formált meg, akinek sorsa mélyen megérintette.

Legközelebb A Gyűrűk Ura-trilógia utolsó epizódjában, A király visszatér című részben lesz látható; majd az Egy csodálatos elme rendezőjével, Ron Howarddal közösen készített thrillerjét mutatják be. A The Missing-ben Tommy Lee Jones felnőtt lányát alakítja, akinek kislányát egy nap elrabolják, és édesapjával összefogva küzd azért, hogy visszakapja.

Hamarosan Martin Scorsese-vel fog hozzá a The Aviator című életrajzi film forgatásához, melyben a nemrég elhunyt Katharine Hepburnt alakítja. Ezután Hollywood csodagyerekével, Wes Andersonnal (Petárda; Okostojás; Tenenbaum, a háziátok) kezd közös munkába, akinek legújabb projektjében kapott főszerepet.

A The Life Aquatic című film igazi sztárparádét vonultat fel: Blanchett mellett Owen Wilson, Bill Murray, Angelica Huston, Jeff Goldblum és Willem Defoe alakítja majd egy óceánjáró legénységét, amely egy mitikus cápa felkutatására indul. Az alkotás különleges trükkeljárással készül, melynek valóságos jeleneteit Olaszországban rögzítik. A forgatás még ebben a hónapban kezdetét veszi.

Amint Blanchett végez a felvételekkel, szokásához híven egy másik műfajba kalandoz: Mike Nichols (Diploma előttDolgozó lány, A 22 -es csapdája) rendezésében egy szerelmi dráma kellős közepébe csöppen: a Closer című produkció főszereplői (két házaspár, akiket Blanchett, Clive Owen, Natalie Portman és Jude Law kelt életre) egy nap összekeverednek, és párt cserélnek.

A sűrű időbeosztás szerint tehát Cate Blanchett 2005-ig egy napot sem fog unatkozni. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK