Billy Bob Thornton, a napjainkban leginkább Lara Croft megformálójaként ismert színésznő, Angelina Jolie exférje arra a következtetésre jutott, hogy voltaképpen nem is tudja, miért intettek búcsút egymásnak Angelinával. A válás okozta szenvedéstől második rockabilly-albuma, a The Edge Of The World mentette meg.

A leginkább színészként és Angelina Jolie exférjeként ismert Billy Bob Thornton - aki mellesleg elismert forgatókönyvíró és rendező is - ez év augusztusában jelentette meg The Edge Of The World című rockabilly-albumát, amellyel lemezbemutató turnéra indult az Államokban.

A 48 éves színész-énekes szerint minderre azért volt szükség, mert májusi válását követően hirtelen ráébredt, tulajdonképpen fogalma sincs, miért szakítottak Angelinával. "Nem hiszem, hogy bármelyikünk is meg tudná mondani, miért lett vége. Ez egy kicsit olyan, mint mondjuk, amikor elmész egy éjszakai bárba, beállsz a sorba a bejárat előtt, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy helikopterek cikáznak a fejed felett és tüzet nyitnak rád, miközben neked fogalmad sincs arról, mi is történik voltaképpen. Ilyesmi volt a különválásunk is."

Hollywood egyik legbizarrabb színészházaspárja házasságuk két éve alatt is jócskán ellátta hírekkel a bulvársajtót: a színésznő vérével teli fiolát ajándékozott férjének nászajándékba, majd karjukra tetováltatták egymás nevét, egy alkalommal pedig közös sírhelyet vásároltak maguknak.

Kettejük kapcsolata akkor romlott meg végérvényesen, amikor a feleség kérésére örökbe fogadtak egy kambodzsai kisfiút, Maddoxot. A 28 éves Angelina állítólag minden figyelmét a kis Maddoxnak szentelte, és egyre kevesebb ideje jutott Billy Bobra, akinek figyelme viszont egyre inkább és egyre gyakrabban irányult más nők felé. Négy hónapnyi vívódás után Angelina úgy döntött, elhagyja Billy Bobot, és az akkor nem egészen egyéves fogadott gyermeküket is magával vitte.

A sajtó már korábban is beszámolt arról, hogy a labilis idegzetű színésznő eltávolíttatta a férje nevét formázó tetoválást a karjáról. Billy Bob pedig nemrégiben nemes egyszerűséggel letakarta Angelina nevét a jobb karján, helyébe egy angyalt tetetett, alá pedig egy "Peace" ("Béke") feliratot.

"A 'Béke' szócskával szerettem volna tudatni, nem haragszom rá. A szenvedés közben rájöttem: hiába fáj, mégis gyógyulok. És akkor azt mondtam magamnak: 'Tudod, mit, ennek az albumnak erről kell szólnia.' Egy megtört emberről. Valakiről, akiben meghalt valami, hisz valami örökre eltávozott belőlem is. Még mindig szenvedek, de már közel a gyógyulás" - magyarázta Billy, akinek ez a második albuma. Első nagylemeze 2001-ben jelent meg Private Radio címmel.