Renée Zellweger csak hosszas hezitálás után kötötte meg a szerződést a Bridget Jones naplója című film második részére, mivel nem akart ismét meghízni a szerep kedvéért. Colin Firth, Renée Zellweger filmbéli partnere azonban nevetségesnek tartja azokat a pletykákat, miszerint Renée miatta volt hajlandó újra hízókúrára fogni magát. Sőt, a brit származású színész azt állítja: semmi oka sem lett volna rábírni a színésznőt, hogy a kedvéért vállalja el a szerepet, hiszen az sem biztos, hogy Colin feltűnik majd a folytatásban.

Mióta bizonyossá vált, hogy elkészül a Bridget Jones naplója című film folytatása, egyre több találgatás, pletyka lát napvilágot a szerződéskötés körülményeivel kapcsolatban.

Az egyik például az, hogy a húzódozó Renée Zellwegert a Darcyt alakító Colin Firth beszélte rá arra, hogy elvállalja szerepet. Renée-nek ugyanis nem volt ínyére újra hízókúrára fognia magát, hogy eljátszhassa a harmincas éveinek elején járó, kissé molett Bridget Jonest - amelyhez nem kevesebb, mint 15 kilót kell ismét felszednie az újra nádszálkarcsú színésznőnek.

"Renée-t senkinek sem kellett rábeszélni, a saját döntése volt, hogy ismét Bridget bőrébe bújjon. Közben pedig még az sem egészen biztos, hogy én játszani fogok a folytatásban. Nem látom értelmét ismét előadni ugyanazt, ha a forgatókönyv nem tartogat semmi újat a számomra. Utálom, ha csak azért készül el valaminek a második része, mert a nézők úgyis megnézik, tehát biztos a haszon. Egyébként nem kell megijedni, mert amit a forgatókönyvről hallottam, eléggé biztató. Az első Bridget Jones arról szólt, hogy két össze nem illő ember hogyan szerethet egymásba, a folytatás pedig a tervek szerint azt meséli el, hogy mi van, ha jön a neheze: ennek a két embernek együtt kell élnie valahogy" - nyilatkozta a színész.

Bridget Jones: The Edge Of Reason magyarországi premierje 2004 novemberében lesz - adta hírül a UIP, a film honi forgalmazója.