Még az ősz folyamán film készül William Shakespeare remekművéből, A velencei kalmár című drámából. Michael Radford rendezésének főszerepét, a zsidó Shylockot  Al Pacino alakítja majd, akinek partnerei igazi Shakespeare-színészek: Ian McKellen és Joseph Fiennes lesznek.

Forrás: HölgyfórumMichael Radford (1984, Neruda postása) nem bízza a véletlenre legújabb filmjének sikerét: olyan alkotótársakat választott A velencei kalmár című Shakespeare-adaptációhoz, akik már jártasak a Shakespeare-színjátszásban.

Al Pacino játssza majd a zsidó uzsorást, Shylockot, aki színházban már a III. Richárd és a Julius Caesar címszerepében is bemutatkozott; Ian McKellen lesz az ellenfele Antonio szerepében (aki III. Richárdot a filmváltozatában alakította); és Joseph Fiennes megformálásában láthatjuk majd a fiatal Bassaniót, aki nem csak magát az írót játszotta a Szerelmes Shakespeare című filmben, de számos drámájának hősét is életre keltette a londoni színpadokon.

A főhősnő, Portia szerepére eredetileg Cate Blanchett volt esélyes, végül azonban egy fiatal reménység, Lynn Collins küzdhet meg vele. Az ifjú színésznő az egyik legrangosabb amerikai színi- és zeneakadémián, a Juilliardon végzett, a filmvilágban azonban egyelőre ismeretlen.

A forgatás még az ősszel kezdetét veszi európai helyszíneken: Luxemburgban és természetesen Velencében.