Tom Cruise - aki a Top Gun című háborús film pilótájaként vált sztárrá - ismét repülőre száll új filmjében. Ezúttal azonban a II. világháború egyik hősét, Billy Fiskét kelti életre egy életrajzi filmben, melyben egykori partnere, Val Kilmer is szerepel.

A tárgyalások ugyan még nem zajlottak le a producerek és Tom Cruise között, a sztár egyértelmű szándéka azonban azt jelzi, hogy elvállalja a The Few című készülő produkció főszerepét. A film Billy Fiske bátorságának állít emléket, aki a II. világháborúban esett el a németek elleni légitámadásban.

Fiske eredetileg atléta volt (még az olimpián is részt vett), majd kiképezték vadászrepülők vezetésére. Mivel 1940-ben az Amerikai Egyesült Államok még hivatalosan semleges pozíciót foglalt el a háborúban, Fiske - néhány társával együtt - csatlakozott a brit légierőhöz, hogy segítse az angol pilótákat egy összecsapásban. A levegőben vesztette életét.

Életéről John Logan ír forgatókönyvet, aki Cruise legújabb filmjének, a The Last Samurai-nak is szerzője, és aki jelenleg a Gladiátor második részén dolgozik. A The Few rendezésére pedig Michael Mann pályázik, aki Cruise-zal egyetértésben sok légifelvételt tervez készíteni.

Mann már korábban is szeretett volna "repülős" filmet forgatni: eredetileg ő kérte fel Logant arra, hogy írja meg a The Aviator (A pilóta) című forgatókönyvet Howard Hughes milliárdos életéről.  Amikor azonban elkészült a mű, inkább átpasszolta Martin Scorsesenek, és csak producerként maradt a projektben. A The Aviator-t hamarosan forgatni is kezdik Leonardo DiCaprióval a főszerepben.