Drew Barrymore Steven Spielberg cégével, a Dreamworksszel kezdett tárgyalásokba arról, hogy ő játssza a Date School című vígjáték főszerepét. A történetben egy peches lányt alakítana, aki meg akar tanulni randizni.

Drew Barrymore csak nemrég fejezte be a Charlie angyalai: Teljes gázzal promóciós turnéját, és máris tárgyalóasztalhoz ült. Steven Spielberg filmgyártó cége, a Dreamworks kereste meg azzal az ajánlattal, hogy játssza el a Date School című készülő filmjük főszerepét. Ugyan a rendező és a partnerek személye egyelőre bizonytalan, Abby Cohn és Mark Silverstein forgatókönyve azonban jó szórakozást, és nagy kasszasikert ígér.

A történet középpontjában egy fiatal lány áll, aki elkeseredetten keresi a szerelmet, a randikon azonban rendre csődöt mond. Egy idő után kénytelen belátni, hogy a probléma gyökere saját viselkedésében rejlik, ezért segítségért fordul egy randi-szakértőhöz. Az ő irányításával járja ki a címben szereplő "randi-iskolát", hogy végül saját szerencséjének kovácsa lehessen.

A forgatókönyv először Tim Story rendező kezébe került, aki azonban inkább a Taxi című francia sorozat amerikai verziójához pártolt át, azt rendezi hamarosan Queen Latifah-val a főszerepben.

Barrymore számára azonban valószínűleg testhezálló feladatot tartogat a Date School: többször is alakított már sikerrel olyan hétköznapi lányokat, akiknek csak sokára sikerül megtalálnia a nagy szerelmet. (Pl.: Nászok ásza, Ennivaló csaj, A bambanő - utóbbi forgatókönyvét szintén Abby Cohn és Mark Silverstein írta.)

Amíg azonban összeáll a Date School stábja, Barrymore részt vesz még azokban a projektekben, melyekre már korábban igent mondott: előbb Ben Stillerrel indul a Duplex című közös filmjük promóciós körútjára (aki mellesleg a Date School egyik producere is lesz), majd Adam Sandlerrel a Fifty First Kisses című alkotást reklámozza. Ezután kezdi csak forgatni Michel Gondry (az egyik legelismertebb videoklip-rendező) legújabb játékfilmjét The Science of Sleep címmel.