Amerikai pite az oltár előtt

Az Amerikai pite sztárjai a mozirajongók szeme előtt cseperedtek felnőtté. Ezért aztán nem csoda, hogy az amerikaiak kíváncsisága milliókat csal ki a zsebükből, mikor végre a két főhős esküvőjét követhetik figyelemmel a vásznon. Jennifer Lopez és Ben Affleck bimbózó filmes románca feleannyi érdeklődőre sem tartott számot.

Jim (Jason Biggs) és Michelle (Alyson Hannigan) esküvője valamilyen titokzatos oknál fogva még J.Lo és Ben Affleck első közös filmjénél (és első nyilvános csókjánál) is nagyobb vonzerővel rendelkezik. Utóbbi (azaz a Gigli című film) épp egy időben került a mozikba az Amerikai pite 3 - Az esküvő című vígjátékkal, és alig tizedét kasszírozta a premiert követő hétvégén.

Egy dolgot ugyanis már megtanult a közönség: bármi történjék is Jimmel, Michelle-lel és barátaikkal, annak köze van a szexhez, és bővelkedik a vicces helyzetekben. A trilógiává bővült komédia alkotói gondoskodnak arról, hogy ne érje csalódás a nézőt. 

A legutóbbi epizód óta hőseink évek óta elhagyták a középiskolát, és felemás érzésekkel viseltetnek jövőjük iránt: örülnek, hogy már szinte felnőttek, de kicsit bánják, hogy örökre véget értek a viharos kamaszévek.

"Ebben a filmben az a klassz, hogy a sok meredek poén mellett tele van igaz érzelmekkel, mert a szív dolgaival nem lehet viccelni" - állítja a Stiflert alakító Sean William Scott. "Az első két részben végigkísérhettük Michelle és Jim fejlődését. Most jutottak el odáig, hogy Jimnek szinte teljesen benőtt a feje lágya, és minden vágya, hogy tökéletes esküvőn vehesse el szerelmét, Michelle-t." A probléma csak az, hogy a barátai - többek között épp Stifler - még nem jutottak el oda érettségben, ahová ő.

A sztriptíztáncosnőkkel feldobott legénybúcsún kívül Michelle serdülőkorú húga, Cadence is hozzájárul a galibák sorához, és - egy utalással az első epizódra - ismét erotikus kalandba bonyolódik az egyik fiú és egy mama.

"Ez a trilógia a szereplők életének nagy fordulatait mutatja be" - nyilatkozta a forgatókönyvet jegyző Adam Herz. "Az első rész a szüzesség elvesztéséről szólt, a második pedig a felnőttkor különös közeledtéről tudósított, amikor az ember olyan zavarbaejtő kérdéseket kezd magának feltenni, mint hogy 'Ki vagyok én? Kicsodák a barátaim, és mi történik velem?' A harmadik rész ugyebár egy esküvőről szól, amihez igazán nem kell magyarázatot fűzni."

"A pités filmek hőseit azért szereti a közönség, mert ráismerhet bennük magára vagy a barátaira" - veszi át a szót Chris Bender producer. "Mindenki elveszti egyszer a szüzességét, és még az a baleset is megtörténhet vele, hogy házasságra adja a fejét. Mindenkinek vannak olyan állomások az életében, mint hőseinknek, és ezekhez általában valamilyen nagy gebasz is kapcsolódik."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK