Batemanből lett a Batman

Az Amerikai pszicho című film főszereplője, a Patrick Batemant alakító Christian Bale bújhat a denevérember bőrébe az ötödik Batman-epizódban. A filmet a Memento rendezője, Cristopher Nolan jegyzi, a forgatás pedig februárban kezdődik.

Az utolsó körben négy fiatal színész neve merült fel a Batman címszerepével kapcsolatban - csupa fiatal reménység, aki még előtte áll a nagy kiugrásnak. A rendező Christopher Nolan végül a 29 éves Christian Bale-t válaszotta, aki legemlékezetesebb alakítását Brett Easton Ellis botránykönyvének, az Amerikai Pszichó-nak filmes adaptációjában nyújtotta Patrick Bateman szerepében.

Bale Steven Spielberg A nap birodalma című filmjében hívta fel magára a figyelmet 1987-ben, majd játszott a Kisasszonyok-ban Susan Sarandon, Winona Ryder és Claire Danes mellett, az Egy hölgy arcképe című filmdrámában Nicole Kidman és John Malkovich partnereként, valamint a Velvet Goldmine című alkotásban Ewan McGregor oldalán.

Ő volt Demetrius Michael Hoffman Szentivánéji álom-feldolgozásában, majd 2000-ben kapott lehetőséget a bizonyításra Mary Harron rendezőnőtől az Amerikai pszicho főszerepében. Ezután játszott Samuel L. Jacksonnal a Shaft-ben, továbbá Nicolas Cage és Penelope Cruz partnereként a Corelli kapitány mandolinja című romantikus alkotásban.

Az ötödik Batman-epizód rendezésével megbízott Christopher Nolan (Memento, Álmatlanság) így nyilatkozott választottjáról: "Úgy érzem, Christian személyében megtaláltuk Bruce Wayne végső megtestesülését. Tökéletesen egyesíti magában azt a sötétséget és világosságot, amelyet a figura megkövetel."

Bale ezzel a képességével olyan sztárokat követ a sorban, mint Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney, akik a képregényhőst óriási sikerre vitték a vásznon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK