Naomi Watts lehet King Kong szerelme

Naomi Watts szélsebes karrierje újabb magasságokba tör: a kiváló színésznőt alig három éve fedezték fel, és azóta egyre-másra kapja az ajánlatokat. A bonyolult karakterek után most az igazi sztárságra is lehetősége nyílik, mert Peter Jackson neki szánja új filmje, a King Kong női főszerepét.

Naomi Watts különleges szereplője a hollywoodi filmkészítésnek. A 35 éves ausztrál színésznő tehetsége évekig hevert parlagon, senki sem foglalkoztatta. 2001-ben figyelt fel rá a világ, miután David Lynch felfedezte, és a Mulholland Drive című filmje főszereplőjévé tette. Azóta mintha az elveszett éveit pótolná, és próbálná pótolni Hollywood is a vele szemben elkövetett mulasztásait.

Az elmúlt két évben tíz produkcióban forgatott, és további kettő vár rá a közeljövőben. Nemcsak tehetségét szívják ki belőle, de romlatlan szépségére is nagy az igény - 35 évesen is megtalálják a naiva szerepek. A hollywoodi kasztrendszerben elfoglalta a komoly színésznőknek megillető helyet (melyben Cate Blanchett-tel és Julianne Moore-ral osztozik), ez azonban sokszor azt is jelenti, hogy kiszorul a szupersztárok köréből. Az elmélyült tehetségektől nem remélhetik a producerek, hogy milliókat vonzanak a mozikba, ez inkább Jennifer Lopez, Cameron Diaz és Catherine Zeta-Jones dolga.

Naomi Watts azonban most mindkettő lehet egyszerre: színésznő és szupersztár. Előbbit minden egyes új munkájában bizonyítja (köztük a nálunk is hamarosan bemutatásra kerülő Ned Kelly című filmben, Alejandro González Inarritu 21 Gramms című munkájában vagy épp James Ivory Le Divorce című alkotásában), utóbbira pedig Peter Jackson (AGyűrűk Ura-trilógia rendezője) ad neki lehetőséget.

Peter Jackson várhatóan jövő évben kezd hozzá régi nagy álma megvalósításához, a King Kong legújabb változatának elkészítéséhez.  A női főszerepet, a fiatal New York-i színésznő figuráját Naomi Wattsnak szánja, és ezt már neki is jelezte. A színésznő egyelőre nem adott választ, vélhetően megpróbálja a feladatot a többi felkéréshez igazítani (2004-ben forgatja A kör című horror második részét és a Stay című thrillert is Ewan McGregorral).

Jacksonnak még van ideje várni a válszra: az év végén AGyűrűk Ura-trilógia utolsó epizódja, A király visszatér bemutatójával lesz elfoglalva, és csak ezután kezdi előkészíteni a King Kong-projektet. Az azonban már biztos, hogy a remake forgatókönyvét régi kollégáival, a trilógia filmváltozatának szerzőivel, Fran Walshsal és Philippa Boyensszel írja, és a felvételeket saját, a legmodernebb technikával felszerelt új-zélandi stúdiójában készíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK