Egy 13 éves új-zélandi kislányt, Keisha Castle-Hughest érte az a megtiszteltetés, hogy Naboo királynőjének szerepét játszhatja a Csillagok háborúja most készülő harmadik epizódjában. Az aucklandi ifjú színésznő nem vágyik hollywoodi karrierre.

A Csillagok háborúja-sorozat harmadik epizódja 2005-ben kerül a mozikba, a forgatással azonban már végzett a stáb. George Lucas rendező egy 13 éves új-zélandi lányt, Keisha Castle-Hughest kérte fel Naboo királynőjének szerepére, akit a Whale Rider című filmben fedezett fel. Bár több mint 10 ezer lányt nézett meg próbafelvételen, végül mégis mellette döntött.

Az aucklandi illetőségű színészpalánta főszerepet alakított az új-zélandi-német koprodukcióban - egy maori lányt játszott, aki nagyapjának próbálja bebizonyítani, hogy képes arra, amire egy fiú unoka képes lenne. A szerepben Castle-Hughes nagy tetszést aratott, és a kritikák egyöntetűen magasztalták érte.

A Csillagok háborúja azonban még nagyobb lépést jelenthet a karrierjében, ha egyáltalán a hollywoodi csillogás vonzza. Most épp az ellenkezőjéről nyilatkozott az újságíróknak: "Tanárnő szeretnék lenni, és ezen a vágyamon a filmezés sem változtatott" - mondta. "A filmesek világa teljesen elrugaszkodott a valóságtól, én pedig valami olyannal szeretnék majd foglalkozni, ami valóságos. Ha túl sokat filmezek, én is lassan elfelejtem, milyen is a való élet."