A 76. Oscar-ceremóniát ismét Billy Crystal moderálja, akinek ez lesz a nyolcadik fellépése ebben a szerepben. A Harry és Sally, valamint a Csak egy kis pánik című filmek sztárja már négyszer nyerte el a tévés kitüntetések legrangosabbikát, az Emmy-díjat a műsorvezetésért.

Forrás: MTIBilly Crystal aranyköpéseit még sokáig idézik, ha ő vezeti az Oscar-gálát. A népszerű színész-rendező-humorista-író az Oscar-történelem egyik legsikeresebb moderátora, aki már hétszer állt a színpadon kollégái ünneplését kommentálva. Ebből négyszer olyan jól sikerült a műsorvezetés, hogy még Emmy-díjjal is jutalmazták érte.

Bár a tavalyi gálát celebráló Steve Martin nem kevésbé népszerű Holylwoodban, a jövő évi díjátadóra (mely a 76. lesz a sorban) mégis inkább Crytsalt kérték fel, ő pedig örömmel mondott igent. "Igatottan várom a visszatérést" - nyilatkozta. "Úgy érzem, sikerül majd újra kellemes hangulatot teremteni. Ha nem kapom meg a lehetőséget, még a végén a kormányzó-jelölés mellett döntöttem volna" - viccelődött Schwarzeneggerre utalva. 

Joe Roth, a tévéközvetítés producere úgy nyilatkozott, nagy teher estt le a válláról azzal, hogy Crystal igent mondott. "A show többi része már rutinmunka" - mondta. Természetesen nem győzte méltatni a sztár tehetségét: "Billy gyors észjárása és szellemessége egyedülálló, ez teszi alkalmassá arra, hogy elvigyen a hátán egy ilyen hatalmas rendezvényt. Többször bizonyította már, hogy stílusosan oldja meg, egyszerűen jó szimata van hozzá."

A 76. Oscar-gálát 2004 feburárjában rendezik, egy hónappal a megszokott időpont előtt, hogy ezáltal rövidebbre fogják a hollywoodi fesztivál-szezont.