Az American SciFi tévécsatorna nagy dobásra készül: Hollywood legmenőbb rendezőit kérte fel arra, hogy kreatív producerként közreműködjenek egy-egy új minisorozat létrehozásában. Steven Spielberg és Martin Scorsese mellett a fiatal Bryan Singer kapott felkérést, aki a közönséges bűnözők és az X-Men-sorozat rendezésével hívta fel magára a figyelmet. 

Steven Spielberg számára nem újdonság az American SciFi csatornával való együttműködés, hiszen kreatív producerként vett részt a Taken című sorozat készítésében, melyet a tévétársaság gyártott és sugárzott. És bár a Taken nem aratott osztatlan sikert, Spielberg képességeit és tudását természetesen nem kérdőjelezte meg, ezért az American SciFi újabb munkára kérte fel.

Ezúttal egy háromrészes minisorozat művészeti vezetője, azaz executive producere lesz. A Nine Lives (Kilenc élet) című trilógia cselekményét egyelőre titokban tartják, csupán annyit árultak el róla, hogy "egy epikus történet a szerelemről, a halálról és arról, ami mindezeken túl van". Az Empire című szaklap információi szerint ez annyit tesz, hogy a cselekmény meghatározó része egy másik világban (esetleg a túlvilágon) játszódik. Bonnie Hammer, a tévétársaság elnöke ígértet tett arra, hogy a Nine Lives "összetett, szellemes és izgalmas" kaland lesz a nézőknek.  

A produkcióval párhuzamosan készül egy másik sorozat is The Twelve címmel, melynek Martin Scorsese lesz az executive producere. A rendező első ilyen jellegű munkája misztikus, megmagyarázhatatlan események sorát meséli el, melyek arra engednek következtetni, hogy karácsony tizenkettedik napján a világvége köszönt az emberiségre - véli a sorozat főhőse, egy FBI ügynök.

A csatorna harmadik nagyszabású tervét Bryan Singer, az X-Men-sorozat rendezője gondozza Dean Devlinnel, a Godzilla író-producerével, aki A függetlenség napja főszereplője is egyben. A The Triangle című sorozat a Bermuda-háromszög különös eseményeiről mesél.