Mel Gibson kénytelen volt új címet adni nemrég elkészült filmjének, melyben Jézus keresztre feszítésének történetét meséli el. Botrányokkal övezett rendezése eredetileg A passió címet viselte, ám most kiderült: a cím jogvédett, tehát csak Krisztus passiója címmel kerülhet a mozikba.

Mel Gibsonnak valószínűleg élete legnagyobb és legnehezebb vállalkozása A passió, melyet személyes meggyőződésből rendezett. A sztár legújabb filmje szinte azonnal botrányokat kavart, amint elhagyta a vágóasztalt. Előbb a zsidó szervezetek vádolták - még csak a forgatókönyv ismeretében - azzal, hogy antiszemita felhanggal közelíti meg Krisztus keresztre feszítésének történetét. Aztán kiszivárgott az az előzetes, melyet csak "belső használatra" készítettek, a filmforgalmazók számára. Most pedig kiderült, hogy a film címe már jogvédett (a Miramax filmstúdió a jogtulajdonos), tehát csakis más címmel kerülhet forgalomba.

Az arámi, héber és latin nyelven forgatott alkotást Gibson kénytelen volt átkeresztelni Krisztus passiójá-ra, de még reméli, hogy az Egyesült Államokon kívüli piacra A passió címmel juthat el. (Szereposztása is számolt az Amerikán kívül eső közönséggel: az amerikai James Caviezelen kívül - aki Jézust alakítja - az olasz Monica Bellucci látható benne Mária Magdolna szerepében, valamint a kiváló román színésznő, Maia Morgenstern Mária megformálójaként.)

A negatív hírverés azonban sokat ártott a filmnek: egyelőre nem akadt forgalmazó, amelyik magára vállalta volna a terjesztését. Gibson pedig szeretné, ha még karácsony előtt mozikba kerülhetne a műve, és ha más megoldás nem marad, saját pénzből finanszírozza majd a vetítéseket.