Tom Hanks a gyilkolás professzora

Tom Hanks és a Coen fivérek - furcsa párosítás, ám lehet, hogy most készülő közös filmjüknek épp ez adja meg a zamatát. A The Ladykillers című produkció egy 1955-ben készül alkotás újraforgatott verziója, melyben Hanks egy bűncselekménybe keveredő professzor szerepét játssza.

Úgy tűnik, a Coen fivérek belejöttek a feldolgozások készítésébe. Három legutóbbi alkotásuk visszanyúlik a "régi filmek" világába, ugyan ebből kettő csak ihlető forrásként használja azok szellemiségét. Az ember, aki ott se volt a film noir stílusát idézi fekete-fehérben, a csütörtöktől Magyarországon is látható Kegyetlen bánásmód pedig a romantikus vígjátékok egykori szellemességét éleszti újra. Egyik sem egy konkrét mű újraforgatott verziója, a most készülő The Ladykillers című produkciónak azonban pontosan meghatározható elődje van.

Betörő az albérlőm címmel készült film 1955-ben Alec Guiness és Peter Sellers főszereplésével egy professzorról, aki csapatot verbuvál egy óriási bűncselekményhez. Egy casino kirablását tűzik ki célul, melyet előre kidolgozott forgatókönyv szerint hajtanának végre. A terv kieszeléséhez szobát bérelnek egy idős hölgytől, és ott tartják meg az "értekezleteket". Az öreg néni azonban rájön, mi zajlik a szobában, és ezzel rákényszeríti a bandát, hogy eltegyék őt láb alól...

Coenék fantáziáját olyannyira megragadta a történet, hogy úgy döntöttek, elkészítik a maguk látásmódja szerint. Alec Guiness egykori szerepére egy szupersztárt, Tom Hankset sikerült megnyerniük, aki egy tőle szokatlan figura bőjébe bújik. A jelenleg is zajló forgatásról már nyilvánosságra kerültek fényképek, melyek Hankset kecskeszakállal ábrázolják, erősen emlékeztetve A kék angyal című német klasszikus professzorára, akinek fizimiskája szinte sztereotípiává vált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK