Jim Sheridan (A bal lábam, Apám nevében) újabb filmet forgatott ír gyökereiről, mely saját kivándorlásának történetét meséli el. Az In America című alkotást új módszerrel hirdetik az interneten: nemcsak az előzetese, de az alkotás első hat perce is hozzáférhető.

Jim Sheridan világ életében olyan filmeket forgatott, amelyek szorosan kötődnek identitásához. A bal lábam, az Apám nevében, és A bokszoló (mindhárom Daniel Day-Lewis főszereplésével) az ír valóság hű ábrázolását tűzi ki célul, kicsit sem idealizálva a helyzetet. De Sheridan nemcsak rendezőként törekszik erre, hanem producerként is támogatja azokat, akik hasonló indíttatásból készítenek filmet, mint például Paul Greengrasst, akinek Véres vasárnap című alkotásában segített.

Sheridan életében ugyanakkor eljött egy pillanat, amikor ellehetetlenült a helyzete Dublinban, és kénytelen volt az Egyesült Államokba kivándorolni. Manhattan lett az úticélja, ahol színházi rendezőként próbált megélni. Erről az időszakról szól legújabb filmje, az In America, melynek forgatókönyvét is ő írta.

A bevándorlás történetét nagyobbik lánya szemszögén keresztül meséli el, aki akkoriban volt kb. 10 éves. Kishúgával együtt mágikus élményként élték át a költözést és az új világ felfedezését, melyben társra leltek egy színes bőrű szomszéd személyében. A kislányokat egy igazi testvérpár, Sarah és Emma Bolger alakítja meglepő őszinteséggel és hitelességgel. Az édesanyát pedig A világ második legjobb gitárosa és a Különvélemény című filmekből ismert Samantha Morton kelti életre.

A filmet egy új módszerrel népszerűsítik az interneten: nemcsak egy rövid előzetest tettek nyilvánossá, hanem az alkotás első 6 percét is.