Az idei év egyik legnagyobb kasszasikerének számító A Karib-tenger kalózai kész trilógiává bővül, miután Jerry Bruckheimer producer úgy döntött, hogy egyszerre két folytatást is forgat az első epizódhoz.

Kockáztat, és költségeket takarít meg egyben Jerry Bruckheimer, akinek legújabb terve, hogy egyhuzamban forgatja le A Karib-tenger kalózai című sikerfilmjének második és harmadik részét. Sem ő, mint producer, sem a gyártó Disney stúdió nem számított ekkora bevételre (a film eddig 300 millió dollárt kaszált), a megdöbbentő diadal azonban arra késztette őket, hogy ne csak egy, de mindjárt két folytatásban gondolkodjanak.

A második és harmadik részt tehát egyhuzamban forgatják le, és külön időpontokban tűzik műsorra - hasonlóképp, ahogy Peter Jackson tette A Gyűrűk Ura-trilógiával, és a Wachowski fivérek a Mátrix-folytatásokkal. A módszert azonban jóval korábban találták ki: a Vissza a jövőbe epizódjai készültek így.

Bár Hollywood az utóbbi időben ontja a folytatásokat, a "duplázást" kevesen merik vállalni. Olcsóbb ugyan, mintha kétszer kellene a stábot összetoborozni, de ha a második rész a mozikban kudarcot vall, vélhetően a harmadik még nagyobb ráfizetéssel zár a kasszában.

Jerry Bruckheimer azonban ritkán téved, és annyi garancia van is a sikerre, hogy a többi alkotó - köztük a rendező, Gore Verbinski, és a főszereplők: Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley - csatlakoztak az elképzeléseihez.