Hugh Jackman is szerepel azon a listán - méghozzá az élvonalban -, amely a későbbi lehetséges James Bondok nevét tartalmazza. Bár a következő epizódot még vállalta Pierce Brosnan, a producerek már hónapok óta azon tanakodnak, ki vehetné át a helyét a folytatásokban.

Eddig úgy tűnt, a brit Clive Owen pályázik a legnagyobb eséllyel James Bond szerepére, most azonban kiderült, hogy még erős vetélytársakkal kell megküzdenie a szerepért. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint az ausztrál Hugh Jackman neve is felmerült, és az alkotók közül többen rá voksolnának.

"Sokan vannak még versenyben, de Hugh az elsők között szerepel. Minden olyan adottsággal rendelkezik, ami a producerek szemében fontos tényező a karakterhez: sötét a haja, jóképű, jó felépítésű, van humorérzéke, és vonzza a nézőket a mozikba. Ráadásul épp 35 éves, tehát a figura korához is kiválóan passzol."

Amennyiben Hugh Jackman lenne a végső befutó, ő volna az első színész, aki nem a brit szigetekről származik, mégis az angolok ikonját játszhatja. Talán épp ausztrál származása az, ami a legnagyobb akadályát képezi annak, hogy övé legyen a feladat. Riválisai ugyanis mindannyian Nagy-Britannia szülöttei: Clive Owen, Ioan Gruffund (aki a most készülő Artúr király című filmben Lancelot lovagot alakítja), Jeremy Northam és Paul Bettany (aki Nicole Kidman partnereként látható a Dogville című filmben).

A felsoroltak azonban mind valamilyen hiányosságban szenvednek - állítja az anonimitásba burkolózó bennfentes: "Owenből hiányzik a kellő könnyedség, ami Bondot olyan vonzóvá teszi a széles közönség számára; Bettany tejfölszőke - márpedig szőke Bondot még nem látott a világ."

Lewis Gilbert veterán rendező - aki '67-ben Sean Conneryvel, '77-ben pedig Roger Moore-ral készített James Bond-filmet - pedig hozzáteszi: "Bettanyt azért sem javasolnám, mert túl fiatal a szerephez. Így nem is lehet hiteles a szerepben. Olyan szupersztárt pedig sosem tudnánk megfizetni, mint például Russell Crowe, aki évekre lekötötte magát különböző filmekre, és aligha vállalna el egy sorozatot. Hugh Jackmant azonban tökéletes választásnak tartom."