Roger Moore, ki a mozivásznon több alkalommal bújt a királynő ügynökének szerepébe, egy vietnami falusi iskolát látogatott meg. Ezúttal nem világmegmentő szuperhősként, hanem az UNICEF nagyköveteként utazott a Távol-Keletre.

Moore a Ha Trung iskolát látogatta meg Vinh Ha tartományban, hogy meggyőződjön róla, hogy rendben mennek az ENSZ segélyalapjából finanszírozott helyi, infrastrukturális fejlesztések, írja az AZ-Central. A színészt nemigen ismerték fel a helyiek, ugyanis a környéken elenyésző a mozik és a tévékészülékek száma. Az egészségügyi és biztonsági munkákra nagy szükség volt, mivel a régióban számos gyerek nem jut iható folyóvízhez.

A lovaggá ütött színész, ki 12 éve dolgozik karitatív alapon az UNICEF-nek, feleségével látogatta meg az iskolát, mely elérte, hogy a környék 850 gyereke hiánytalanul látogassa az oktatási intézményt. "Ez jobb arány, mint az angol vagy európai iskolák esetében. Ha nekem is ilyen jó oktatásban lett volna részem... akkor ezt most vietnámiul mondtam volna" - közölte Moore, nagy derültséget keltve. A volt James Bond - ki az UNICEF fehér pólóját viselte - azt is hozzátette, hogy szándékában áll tovább utazni a világban, hogy segítsen javítani a gyermekek életkörülményein. Vietnam előtt Kambodzsában volt négy napot, Vinh Hából pedig Hongkongba vezet útja.