Tom Sizemore-t hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiért súlyosan bántalmazta egykori barátnőjét, Heidi Fleisst. A leginkább a  többszörös Oscar-díjas Ryan közlegény megmentése és a Sólyom végveszélyben című filmekből ismert színész büntetése 90 napra csökkenhet, amennyiben sikeres drog-elvonókúrának veti alá magát és megtanul uralkodni dühkitörésein.

Miss Fleiss azt követően ismerkedett meg a színésszel, hogy letöltötte a rá pénzmosásért és adócsalásért kiszabott 21 hónapos börtönbüntetését. Két évet töltöttek együtt.

A bíró felfüggesztette a 41 éves színész büntetését azzal a feltétellel, hogy Sizemore drog-elvonókúrának veti alá magát és speciális terápia segítségével megtanul uralkodni indulatain.

A színészt súlyos testi sértés vádjában találták bűnösnek, miután tavaly áprilisban a Beverly Hillsen található Four Seasons Hotelben állkapcson ütötte exbarátnőjét. Ezenkívül vandalizmussal és zaklatással vádolták a férfit, aki telefonon számtalanszor megfenyegette Miss Fleisst.
 
Sizemore ugyanakkor hozzátette, az erőszakos cselekedetekre valószínűleg sosem került volna sor, ha nem válik metamfetaminfüggővé.

Az ügyet tárgyaló bíró megítélése szerint "Mr. Sizemore-nak komoly problémái vannak a nőket illetően". Sizemore - a Los Angeles-i fellebviteli bírósághoz is eljuttatott - levelében elnézést kért Heiditől, amiért "hagyta, hogy a benne bujkáló démonok irányítsák az életé".

Amennyiben Sizemore az orvosi szakvélemények szerint gyógyultnak tekinthető, büntetését 90 napra csökkentheti a bíróság.