A Gyűrűk Ura Legolasa, vagyis Orlando Bloom előtt fényes jövő áll Hollywoodban:  a legnagyobb produkciókba kap felkérést, és a legnagyobb alkotókkal dolgozhat. Most épp Brad Pitt oldalán forgatja a Trója című filmet Homérosz Iliásza alapján, majd Ridley Scott soron következő történelmi művének lesz a főszereplője.

Orlando Bloom meghódította Hollywoodot, pedig még csak 26 éves. Úgy tűnik, szerencsét hozott neki Peter Jackson felkérése, és ahelyett, hogy beleragadt volna Legolas szerepébe A Gyűrűk Ura-trilógiában, egyre-másra kapja az újabb feladatokat.

Előbb egy honfitársával, Ridley Scott-tal dolgozhatott A sólyom végveszélyben című háborús filmben, majd a Ned Kelly című ausztrál szuperprodukció következett, melyben Heath Ledger és Geoffrey Rush partnereként szerepelt. Geoffrey Rush az ezt követő munkájában is kollégája volt: A Karib-tenger kalózai-ban együtt szerepeltek. Miután ez óriási kasszasiker lett, Orlando Bloom értéke is megnőtt a producerek szemében.

Most épp Brad Pitt-tel forgatja a Trója című történelmi filmet Wolfgang Petersen rendezésében, de amint ezzel végez, egy igazi főszerep vár rá. Ridley Scott kérte fel arra, hogy legközelebbi művében alakítson hősszerelmest. A Kingdom of Heaven című produkció a középkorban játszódik, és a rendező azt ígéri: még Oscar-díjas filmjénél, a Gladiátor-nál is nagyobb szabású vállalkozás lesz. 

A cselekményről egyelőre csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy egy végzetes szerelem történetét dolgozza fel. A forgatókönyv már készen áll, méghozzá annak a William Monahannek a tollából, aki a Jurassic Park negyedik részén dolgozik éppen. A forgatás januárban kezdődik a hollywoodi stábok kedvelt helyszínén, Marokkóban.