Reese Witherspoon életet adott második gyermekének, aki a Deacon nevet kapta. A 27 éves színésznő ezzel másodszor is édesanya, férje, Ryan Philippe színész pedig kétszeres édesapa lett. "A család nagyon boldog, mindenki jól van" - tette közzé a sajtószóvivőjük.

Két film forgatása között Reese Witherspoon - Hollywood egyik legnagyobb fiatal sztárja - elvonult a szakmájától, és világra hozta második gyermekét. A kisfiú a Deacon nevet kapta a keresztségben. A színésznő első gyermekét, Avát négy évvel ezelőtt szülte, épp pályája magasra ívelő szakasza közben.

Witherspoon részéről ez merész lépés volt, hiszen a legtöbb sztár csak karrierje nyugvópontján vállalkozik a gyerekszülésre - vagy inkább örökbe fogad. A Doktor Szöszi 1-2 címszereplője azonban divatot teremtett: azóta többen döntöttek a családalapítás mellett a karrierrel szemben, például Catherine Zeta-Jones és Kate Hudson, és a jelek szerint nem is lehetetlen utána a visszatérés.

Witherspoonra is több nagy szerep vár, ha újra munkába áll: előbb a Walk The Line című filmdrámában játszik Joaquin Phoenix mellett (mely Johnny Cash életét dolgozza fel), majd a Witheout című akcióthrillerben mutatkozik meg.