Renée Zellweger az utóbbi hónapokat mértéktelen evéssel töltötte, hogy elérje Bridget Jones súlycsoportját, akit Helen Fielding második regényének filmadaptációjában kelt életre. A forgatás jelenleg is zajlik, utána pedig az a színésznő feladata, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól. Ezt - noha ingyen is vállalná - egy diétás termékeket gyártó cég szponzorálja majd milliókért.

Renée Zellweger csak hosszú vívódás után állt rá, hogy elvállalja a Bridget Jones naplója második részének főszerepét, hiszen az első alkalommal több, mint 20 kilót kellett magára szednie a szerepért, és ennek leadása alaposan megviselte a bőrét. Végül azonban volt az a pénz, amelyért ismét igent mondott a felkérésre: nem kevesebb, mint 24 millió dollárt fizetnek neki a producerek.

Az extra gázsihoz pedig még hozzájárul az a 3,2  millió dolláros fizetés, amit a Weightwatchers nevű amerikai óriáscég ajánlott neki, ha a szerep után a segítségükkel adja le felesleges kilóit. A diétás termékeket gyártó vállalat nem először alkalmaz hírességet a reklámjában: korábban a brit hercegné, Sarah Ferguson szerepelt a hirdetéseikben, aki szintén híres volt súlyingadozásairól.

Renée Zellweger számára pedig szinte talált pénz a cég által felkínált összeg, hiszen amúgy is fogyókúrába kezdene a forgatás után. Ekkora súlyfelesleggel ugyanis szinte kizárt, hogy folytathatná hollywoodi karrierjét.