Marilyn Monroe vásárolgat - csupán ennyit tartalmaz az a szalag, melyet a díva egy ifjú rajongója rögzített 50 évvel ezelőtt, amikor Monroe megengedte, hogy elkísérje egy délutáni sétáján. Az amatőr felvétel véletlenül került elő a rajongó padlásáról.

Peter Mangone kamaszkora óta rajongott Marilyn Monroe-ért, és egy időben mindent meg is tett ezért, hogy találkozzon vele. 1955 telén például minden nap megvárta az akkor 29 éves színésznőt a szálloda előtt, ahol lakott. Egy nap csodálatos élményben lehetett része: Monroe megengedte neki, hogy elkísérje egy bevásárló körútra.

Szerencsére nála volt egy kamera, amellyel rögzítette az eseményt az örökkévalóságnak, többek között azt a momentumot is, amikor Monroe csókot dob a kamera mögött pislogó kamasznak.

A felvétel később a bátyjához került, akinek fia nemrég akadt rá a padláson. Az amatőr filmes Mangone-ból ugyanis időközben fodrász lett Floridában, és elfeledkezett az anyagról. A különleges filmet a BBC szerezte meg és vetíti le a The People's Hollywood című műsorában.