Hoffman is felcsapott producernek

Philip Seymour Hoffman is megalapította saját produceri irodáját - akárcsak a legtöbb hollywoodi sztár. Hoffman azonban nem csupán arra a célra hozta létre a céget, hogy szerepet keressen magának és saját filmjeit gondozza, hanem - Kevin Spaceyhez és George Clooneyhoz hasonlóan - azért, hogy értékesebb filmeket készítsen, mint amelyekben gyakran szerepel.

Philip Seymour Hoffman Hollywood egyik legkeresettebb karakterszínésze, aki évente 4-5 szuperprodukcióban szerepel. A színész arról híres, hogy minden egyes alakításával meg tudja lepni a nézőket, és rendkívül elmélyülten épít szerepet. Szakmája iránti odaadásáról tesz tanúbizonyságot az is, New Yorkban saját színházi társulatot alapított, amelybe maga válogatja a tagokat. A LABirinth Theater Company legújabb előadását saját maga is rendezte.

Ezen kívül a Broadway egyik sikerprodukciójában, a Eugene O'Neill drámájából színpadra állított Hosszú út az éjszakába című előadásban is szerepelt - parádés szereposztásban: partnere Vanessa Redgrave, és a Holt költők társaságá-ban ismertté vált Robert Sean Leonard voltak.

Legújabb akciója pedig az volt, hogy dokumentumfilmet készített az amerikai politikai életről The Party's Over címmel, melyben rajta kívül olyan sztárok fejtették ki véleményüket, mint Robert Downey Jr., Susan Sarandon, Tim Robbins, vagy a másik oldal képviseletében Charlton Heston és Arnold Schwarzenegger.

Bár Hoffmant Hollywood továbbra is elhalmozza ajánlatokkal (legközelebb Anthony Minghella Cold Mountain című filmjében mutatkozik meg Nicole Kidman, Renée Zellweger és Jude Law mellett), ő mindig keres külön utakat is. Most frissen alapított produkciós irodáján keresztül, mely a Cooper's Town Productions nevet viseli.

Mint producer már meg is találta az első forgatókönyvet, melyből filmet készít. A One Split Second című forgatókönyvet Katie Fleischer írta, és egy házaspárról szól, melynek férfi tagja haldoklik. Az asszony mindent megtesz azért, hogy férjét életben tartsa, egészen addig, míg ki nem derül, hogy óriási árat kell fizetnie férje felépüléséért.

"Gondoskodni szeretnék arról, hogy tehetséges írók, rendezők és színészek korlátok nélkül ki tudják teljesíteni kreativitásukat" - nyilatkozta az újdonsült producer, Hoffman.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK