A Godzilla, a Csillagkapu és A függetlenség napja rendező-forgatókönyvírója, Roland Emmerich újabb katasztrófát vázol fel következő filmjében, melynek a The Day After Tomorrow címet adta. Bár a produkció csak 2004. május 28-án kerül mozikba, az előzetese már letölthető az interneten.

Roland Emmerich arról híres, hogy csak nagyszabású filmeket készít, melyek többnyire az emberiséget fenyegető katasztrófa gondolatával játszanak el. Munkái közül legismertebb A függetlenség napja és a Godzilla, de legutóbbi filmje, A hazafi - mely viszont történelmi témát dolgoz fel - is nagy sikert aratott.

Legújabb filmje ismét óriási - 100 millió dollárt meghaladó - költségvetéssel készült, rengeteg számítógépes effekttel. Tulajdonképpen épp a bonyolult vizuális trükköknek köszönhető, hogy csak több mint fél év múlva, 2004. május 28-án kerül mozikba, addig ugyanis még van mit csiszolni rajta. Egyes jelenetei azonban már elkészültek, ezek láthatóak a film első nyilvánosságra hozott előzetesén.

A The Day After Tomorrow forgatókönyvét ezúttal is Emmerich jegyzi, aki a klasszikus sci-fik irányvonalát követi: történetének főhőse egy tudós (paleontológus, akit Dennis Quaid játszik), aki felfedezi, hogy a Föld egy újabb jégkorszak felé tart. Ennek első jelei már meg is mutatkoztak: mindenütt óriási vihar tombol, tornádó söpör végig Amerikán, és földrengések rázzák meg a szárazföldet. A globális felmelegedés és az üvegházhatás következtében fellépő katasztrófával a professzor egymaga száll szembe.

Miközben az emberiség megmentésén fáradozik, saját fiát (akit Jake Gyllenhaal alakít) is szeretné megtalálni, mert ő egy New Yorkban rendezett tanulmányi verseny következtében a jéggé fagyott metropoliszban rekedt. A cselekménybe természetesen szerelmi szál is szövődik: a fiú ugyanis beleszeret egyik diáktársába.

A professzor mindezeken felül nemcsak az elemekkel küzd, de szembe is megy az árral: míg az emberek többsége délre menekül melegebb éghajlatra, egyedül ő tudja, hogy a túlélésre csak északon számíthat.

A film meglepően élethű jeleneteiből most ön is ízelítőt kaphat!