Jim Carrey aláírta az első animációs munkájára szóló szerződést. A Dreamworks egész estés rajzfilmjében egy csirkefogó mosómedve figurájához kölcsönzi a hangját, sőt, ahhoz, hogy az illúzió tökéletes legyen, a rajzfilm készítői Carrey mimikáját is megpróbálják lekoppintani.

Az Over the Hedge (A sövényen túl) című animációs film készítésébe csak nemrég fogtak az alkotók, de máris tudják, milyen színészek hangjához rajzolnak alakot. Erre szükség is van, különösen, ha olyan egyedülálló karaktert kell megformálni, akit Jim Carrey szinkronizál. Ebben az esetben ugyanis fontos, hogy a figura arcjátéka is alkalmazkodjon a hanghoz, és nem fordítva, mint a legtöbb esetben.

A munkálatokat a Szindbád - A hét tenger legendája című produkció rendezője, Tim Johnson irányítja, aki az Empire című brit magazinnak részleteket is elárult a 2005-re tervezett filmről.

"Az Over The Hedge főhőse Verne, a teknősbéka, aki egy nap felébred öt hónapig tartó álmából, amibe akkor süppedt, mikor a hideg tél hibernálta a testét. Felocsúdván tesz két lépést, és máris falba ütközik. Mint kiderül, míg a mókusok és más állatok téli álmukat aludták, a környéket felfejlesztették, és több száz otthont építettek az erdőben. Verne megismerkedik egy csirkefogó mosómedvével - ő szólal majd meg Jim Carrey hangján -, aki azt állítja, mindent tud az emberekről. Az igazi kalamajka természetesen itt veszi kezdetét" - mesélte Johnson.

A tapasztalt rajzfilmrendező külön figyelmet fordít RJ, a mosómedve figurájára, akit egy klasszikus amerikai musical, a The Music Man főhőse alapján mintázott: "RJ a városból érkezik, és minden állatot elbűvöl az erdőben. Azzal ámítja őket, hogy az emberek jó barátaik, akik kis tálkákban ételt adnak. Szóval nagy szükség lesz Jim Carrey szélhámos mosolyára. Számunkra pedig igazi kihívás, hogy egy olyan figurát teremtsünk, amelyik egyenrangú Jim Carrey valós képességeivel."

Tim Johnson számára azonban nem ez az egyetlen kihívás: Tusker címmel egy másik animációs filmet is készít párhuzamosan, melyben pedig Morgan Freeman hangjára tervez alakot. "Morgan egy hatalmas elefánthoz kölcsönzi majd a hangját, akit a csorda kivet magából. Amikor azonban az elefántok emberekkel találják magukat szemben, csak hozzá tudnak fordulni segítségért, mert ő ismeri őket. Egy bölcs karaktert rajzolunk meg benne" - nyilatkozta Johnson, aki hozzáfűzte: nagy rajongója Morgan Freemannek. "Morgan akár a telefonkönyvet is felolvashatná, mi akkor is csak bólogatnánk, és próbálnánk jegyzetelni."