Johnny Depp megint a rumhoz nyúl

Johnny Depp másodszorra is Hunter S. Thompson bőrébe bújik, akit egyszer már megformált a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben, mely az író önéletrajzi regényéből készült. Most életének egy másik szakaszát eleveníti meg a The Rum Diary (A rum naplója) című készülő filmben, melyet Benicio Del Toro rendez.

Johnny Depp második fénykorát éli, miután legutóbbi két filmje, A Karib-tenger kalózai és a Volt egyszer egy Mexikó nagy sikert aratott a tengerentúlon, és ő maga csupa magasztaló kritikát kapott. Hollywood tehát újból felfedezte magának, és elhalmozza ajánlatokkal. Legújabb ajánlatát színészkollégájától, Benicio Del Torótól kapta, akivel együtt játszott a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben, és aki élete első játékfilm-rendezésére készül (rövidfilmet már alkotott 1995-ben).

Del Toro - akinek nagyon fontosak Puerto Ricó-i gyökerei - most a Félelem és reszketés Las Vegasban írója, Hunter S. Thompson egy másik regényét viszi filmre, mely egy Puerto Ricó-i szigeten játszódik. Thompson azután került Vieques vidékére, hogy kirúgták egy amerikai kisváros napilap-szerkesztőségéből, mivel rugdosta a folyósón található cukorkaautomatát (mert az elnyelte az érméket).

Vieques szigetén aztán készített egy riportot a kakasviadalokról, mely megjelent egy helyi lapban, modellkedett a Bacardi Rum reklámjában, elcsábította a kormányzó lányát, akit végül mégsem szöktetett meg, és pisztollyal lövöldözött a házát elfoglaló patkányokra. Mindenekelőtt azonban élvezte a nap és a rum bódító egyvelegét, és könyvet írt a csavargó újságírólét felhőtlen mindennapjairól.


Az élmények később a The Rum Diary című regény formájában láttak napvilágot, mely annyira megragadta Benicio Del Torót, hogy legkedvesebb kollégáit toborozta össze a filmváltozat megvalósításához. Johnny Deppen kívül - aki ismét Thompsont személyesíti meg - Josh Hartnett és Nick Nolte szerepel még a filmben, melyet decemberben kezdenek forgatni.
Del Toro és Depp a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben

És hogy az alkotás hiteles lesz, arra két garancia is van: Johnny Depp egyszer már bebizonyította, hogy képes átlényegülni az íróvá (melyről Thompson így nyilatkozott: "Nem tudtam Deppről, hogy valódi színész, amíg el nem játszott engem"), másrészt pedig, hogy Thompson tanácsadóként maga is részt vesz a forgatáson.  

"Leruccanunk, és elfoglaljuk a szigetet" - foglalta össze Thompson a tervet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK