Ralph Fiennes csütörtök óta ismét egy pszichésen beteg ember bőrében látható a magyar mozikban. David Cronenberg Pók című filmjére évekig várt, miután azonban leforgatta, sürgősen szüksége volt a lazításra. Hát ezért vállalta el az Álmomban már láttalak című szirupos komédiát J.Lóval!

"Nem voltam ott a kórházban a születésénél. A többi öt gyerekem világra jöttét végig izgultam, de Ralph-fel hosszú ideig vajúdott az anyja, és nekem haza kellett mennem megetetni az állatokat - egyszerűen ezért nem maradhattam ott. Szóval hazamentem a farmra. Mindazonáltal nagyon büszke voltam arra, hogy apa lettem, és fiam született. Ralph rendkívül barátságos gyerek volt, nagy bizalommal közeledett az emberekhez, és rettentően igényelte a szülői szeretetet" - mesélte Mark Fiennes.   

Az elmondottakból talán úgy tűnhet, Ralph Fiennes egy vidéki parasztcsaládból származik, pedig dehogy. Édesapja, Mark Fiennes fotográfus, édesanyja, Jennifer Lash (Jini) író volt. Hat gyereküket arra nevelték, hogy érzékenyek legyenek a művészetekre, így mindnyájan otthon vannak a festészetben, költészetben, szépirodalomban és zenében. 

Többen hivatásuknak is választották, amit a szülői házban kaptak: Martha filmrendező lett, Magnus zeneszerző, Sophie producer, Joseph - Ralphet követve - színész, Michael régész, Jacob pedig a fekete bárány: ő vadőr.

Ralph eleinte a repülőgépek és a modellezés iránti rajongott, és katonai pályára készült - bár már gyerekként elvarázsolta a színpad is. Pontosabban egy varázsló ejtette rabul, aki egy születésnapi zsúron felszólította, hogy segítsen neki az attrakcióban. Ralphet annyira elbűvölte a produkció, hogy egy dalt is énekelt a hallgatóságnak, és attól kezdve át sem akarta adni a terepet másnak. Végül a hajánál fogva rángatták le a pódiumról.