A világpremiert követő második hétvégén jelentősen visszaesett a Mátrix-trilógia befejező része, a Mátrix - Forradalmak iránti érdeklődés. Az Egyesült Államokban csúfos vereséget szenvedett a múlt hétvégén még második helyen szereplő Elftől, Magyarországon pedig hiába tartja magát a bevételi lista élén, eredménye 60%-kal rosszabb, mint egy héttel ezelőtt. Ez pedig negatív tendenciát jelez előre.

A Mátrix - Újratöltve minden idők egyik legsikeresebb produkciója volt 2003 májusában, úgy tűnik azonban, hogy hosszú távon mégis ártott a trilógia sikerének. Bár bevételi eredményei ezt nem igazolják -hiszen a premiert követő hétvégén 91 millió dollárt kasszírozott csak az Egyesült Államokban, és összbevétele meghaladta a 750 millió dollárt -, abban bizonyára mégis része van, hogy a harmadik epizódra már jóval kevesebben voltak kíváncsiak.

A Mátrix - Újratöltve ugyanis csalódást okozott az első rész rajongóinak. Megnézték, mert nem hagyhatták ki, de az elképesztő méretű rajongást visszaszorította. Mindez azonban csak a harmadik epizód bevételi eredményeiből látszik, melyre már jóval kevesebben váltottak jegyet a premiert követő hétvégén. És ami még rosszabb: a második hétvége adatai még ehhez képest is alaposan visszaestek, ami arra utal, hogy akik látták, nem ajánlják barátaiknak megnézésre.

A Mátrix - Forradalmak mindazonáltal nem taszítja anyagi romlásba az alkotókat, csak épp kevésbé boldog véget ír egy ígéretesen induló történethez. Magyarországon például még az elmúlt hétvégén is tartotta magát a bevételi lista élvonalában, még ha eredménye 60%-kal maradt is el az előző hétvége adataitól. (Ebből pedig könnyen következhet, hogy ezen a hétvégén már kenterben veri egy jobban sikerült produkció, mondjuk a Némó nyomában című animációs film.)  

A hétvége második legnézettebb filmje azonban egyelőre még igencsak elmaradt a Mátrix - Forradalmak teljesítményétől: a Balhé című kanadai-angol koprodukció mindössze feleannyi nézőt vonzott. (Ahhoz képest azonban, hogy mennyit várhat a forgalmazó egy francia nyelvű bűnügyi történettől, mindenképp jó eredmény a 14 ezer eladott jegy.)

A hétvége nagy meglepetését a Good By, Lenin! című német nosztalgiafilm produkálta, mely túlszárnyalta múlt heti bevételét, pedig már az is kivételesen jó kezdésnek számított. Ezen a hétvégén nemcsak megismételte, de 345 nézővel több embert csábított be a mozikba, és ezzel (vagyis eddigi 12 ezer nézőjével) csaknem kilépett a rétegfilmek kategóriájából.

Az első tíz alkotás között szerepel a közeljövő várható legnagyobb filmsikere, a Némó nyomában című animációs alkotás, melyre már a premier előtt 3300 néző váltott jegyet. A Némó nyomában a december legkedveltebb műfaja, a családi film egyik darabja, mely azonban Amerikában már a nyár folyamán tarolt.  

A felsorolt alkotásoknak sikerült egy nagy teljesítményt végrehajtani: letaszítottak a top 10-es listáról olyan filmeket, melyek hónapok óta tartották magukat az élvonalban, így például A Karib-tenger kalózai-t és a Minden6ó-t.

A relatív siker kategóriájában pedig aratott David Cronenberg thrillerje, a Pók, mely annak ellenére, hogy inkább egy rétegközönséget célzott meg, három nap alatt 2 millió forintot hozott; valamint Makk Károly legújabb filmje, az Egy hét Pesten és Budán, mely az ősz második legjobb eredményt produkáló magyar filmje lett a premiert követő 2752 nézőjével. Pacskovszky József szintén frissen bemutatott munkája, A boldogság színe ellenben csúfos kudarcot vallott.