Salma Hayek és Colin Farrell közös film forgatásába kezdenek, amint végeztek épp aktuális munkájukkal. Kettejük szerelme az Ask the Dust című alkotásban bontakozik majd ki, melyet Robert Towne rendező csaknem 30 éve szeretne vászonra vinni.

John Fante Ask The Dust című regénye a gazdasági világválság idején játszódik az Egyesült Államokban. Két főhőse azért vándorol Amerikába, hogy karriert fusson be: Camilla, a mexikói lány gazdag férjet keres; Arturo Bandini, az olasz író pedig művészi sikereket és egy szőke szépséget. Mindkettőjük pechjére egymásra akadnak, és szerelembe esnek.

A regény régóta hever Robert Towne író-rendező asztalán, aki forgatókönyvet készített belőle, és 30 éve próbálkozik azzal, hogy filmre vigye. Most úgy tűnik, eljött az ő ideje, és megtalálta a befektetőket. Az Ask the Dust Spielberg Dreamworks stúdiójában készül majd, de Tom Cruise cége is beszáll a finanszírozásba.

Már a főszereplőket is szerződtették két olyan színész személyében, akiket szintén a karriervágy vezetett Amerikába. Camillát Salma Hayek alakítja majd, akinek Towne rég odaígérte a szerepet, Arturo pedig Colin Farrell lesz, aki a Fülke című filmben már bebizonyította, hogy ír létére tökéletes az olaszos karakterekre. A két színész jelenleg forgat (Hayek Pierce Brosnannel készít romantikus filmet; Farrell pedig Oliver Stone-nal a Nagy Sándor-projektet), de amint végeznek, nekivágnak az Ask the Dust felvételeinek.