A titkosügynököket foglalkoztató szervezetnek ezúttal nem a földönkívüliektől, hanem a paranormális jelenségektől és végső soron magától a Gonosztól kell megvédenie az emberiséget.

Nehéz megszámolni, hány film ötletvilága keveredik a Hellboy-ban, melynek látványos és pörgős előzetese nemrég jelent meg az interneten. A történet úgy kezdődik, hogy a második világháború vége felé a nácik végső elkeseredésükben fekete mágiát próbálnak bevetni (lásd: Indiana Jones). Mire a szövetségesek lecsapnak rájuk, már megidézték Hellboy-t, a pokol teremtményét, aki piros színű bőre, patája és szarvai ellenére úgy dönt, hogy inkább a jó oldalon veti latba speciális képességeit. Napjainkban egy különleges szervezet (mint a MIB) számára dolgozik, ahol az ügynökök a parajelenségekkel foglalkoznak (X-akták). Csakhogy nem ő az egyetlen különleges képességű lény, aki belebonyolódik a Gonosz elleni harcba (X-Men).

A filmet Guillermo del Toro rendezte, aki a Mimic-et és a Penge 2-t is jegyzi - ez utóbbi stílusa meg is érződik a filmelőzetesen. A főszerepben Ron Perlmant láthatjuk, akinek tagbaszakadt karakterét jól ismerhetjük többek között az Elveszett gyerekek városa, A Rózsa neve, az Alien 4 - feltámad a halál című filmekből. A szereplők között megtaláljuk Selma Blairt (Kegyetlen játékok, Helyzetek és gyakorlatok) és John Hurtöt is (1984, Kapcsolat).

A képregényből készült film 2004-ben kerül a mozikba.

Solaria