King Kong Gollamra fog hasonlítani

Úgy hírlik, A Gyűrűk Ura trilógia rendezője ugyanarra a színészre bízza King Kong mimikájának megformálását, aki Gollamnak is kölcsönözte az arcvonásait.

Bár a filmvásznon látható Gollam száz százalékban számítógéppel készült, mimikája nem véletlenül olyan emberi. A bitek varázslói egy színész, Andy Serkis játékát vették alapul a skizofrén ex-hobbit megalkotásához. Márpedig a Két torony-ból tudjuk: az alakítás Oscar után kiált. Az alkotók a film 45 perccel hosszabb rendezői változatában még erre is rátesznek egy lapáttal: Gollam még jobban kibontakozik, mint a mozikban.

Hamarosan bemutatásra kerül a trilógia befejező része, így aztán a rendező, Peter Jackson több évnyi középföldei kalandozás után témát vált, és megrendezi a King Kong egy újabb feldolgozását. Egyes hírforrások szerint Jackson már fel is ajánlotta Serkisnek, hogy legyen a gigászi majom számítógépes modelljének eredetije. A Toronto Star egy interjú során megkérdezte, igaz-e a híresztelés, mire a színész mosolyogva a szája elé emelte mutatóujját, és csak annyit mondott: pszt!

Mindenesetre elképzelhető, hogy Serkis lesz a XXI. századi filmkészítés első olyan színésze, aki több nagy nagyszabású filmben is úgy visz sikerre központi karektereket az alakításával, hogy ő maga meg sem jelenik a vásznon.

Solaria

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK