"Én a csirkét szeretem" - mondta egykedvűen a Joe Pesci által alakított Nicky Santoro, Martin Scorsese Casino című filmjében, mielőtt az ölébe húzta az egzotikus konyháról fecsegő alkalmi barátnője fejét. Sokáig az orális szex képernyőn történő megjelenítése nem szólt másról. Ez a trend azonban változni látszik, s újabban a hölgyek szájjal való kényeztetése is egyre többször jelenik meg a vásznon.

A filmtörténetben talán az 1978-as Hazatérés című filmben ábrázoltak először cunnilingust a képernyőn, Jon Voight és Jane Fonda részvételével. Azonban egy máig is tartó trend szerint az örömszerzésnek ezt a módját a filmrendezők nem nagyon részesítették előnyben, amikor a testi érintkezést ábrázolták filmjeikben. A fenti Joe Pesci-jelenethez hasonlókkal azonban tömve vannak a hollywoodi produkciók. Azonban ez utóbbiak  is csupán ennyit mutatnak meg az aktusból, s ritka az a film, ahol ennél többet, illetve részletesebben lehetne látni.

"Az ilyesfajta gondolkodás az alapvetően prűd hozzáállásunkból következik, amennyiben szexről van szó" - nyilatkozta a Salon.com online magazinnak Dan Weiner szexterapeuta és pszichiáter. "Bár napjainkban egyre nyitottabbak az emberek a hasonló témákkal kapcsolatban, még mindig számos olyan dolog van, amelyről nem szívesen beszélünk, illetve, amelytől kényelmetlenül érezzük magunkat, ha a tévében vagy a mozivásznon látjuk."

A filmesek azonban mintha kezdenének felvilágosulni a szexualitás ilyesféle ábrázolásával kapcsolatban. Nemrégiben számos olyan alkotás látott napvilágot, amelyben sokkal direktebben, lényegretörőbben jelenik meg a szex, azon belül is a sokak által valódi tabuként kezelt orális szex témája.

Bár már Michael Douglas és Sharon Stone forró szexjelenetei is meglehetősen sokat megmutattak két ember együttlétéből, az ilyesfajta ábrázolás eleddig csak akkor jelenhetett meg a filmen, ha a két (vagy több) ember, akik között az szexuális aktus lezajlott, valamilyen bűnös, erkölcstelen (lásd a Stone által alakított, gyilkossággal gyanúsított írónő, illetve a Douglas által játszott kiégett zsaru afférja az Elemi ösztön-ben) kapcsolatban álltak egymással. Hasonló a helyzet Julia Roberts és Richard Gere közös jelenetével a Micsoda nő!-ben, ahol Roberts ugyebár egy prostituált szerepében tűnt fel. Tabu a tabuban, ha az aktusra két azonos nemű szereplő között kerül sor. A képernyőn történő ábrázolás ez esetben még ritkább, s a férfiközpontú világra jellemzően általában a leszbikus szerelem megjelenítése dominál. S bár Kevin Smith Képtelen képregénye abszolút liberális szellemiséget képvisel, ott sem jelenik meg a szexuális érintkezés, csupán a film női főszerepét alakító Joey Lauren Adams és Jason Lee beszélik ki hosszan különféle, orális szex során szerzett sérüléseiket.