Sir Michael Caine asszisztál Batmannek

A többszörös Oscar-díjas Sir Michael Caine alakítja majd Alfredot, Bruce Wayne (alias Batman) lakáját a sorozat legújabb epizódjában. A filmet a Memento és az Álmatlanság  rendezője, Christopher Nolan írta és rendezi.

A legújabb Batman-film cselekményét egyelőre sűrű homály fedi, és a forgatókönyvíró-rendező Christopher Nolan azt szeretné, ha ez így is maradna egészen az alkotás bemutatójáig. Az azonban még messze van, hiszen a forgatás még el sem kezdődött, egyelőre a szereplők és a stáb toborzásánál tart a produkció.

A címszerepre már szerződtették a brit Christian Bale-t, aki negyedikként bújhat a figura bőrébe (Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney után), és úgy tűnik, a rendező a többi karakter esetében is előnyben részesíti a briteket (vagyis honfitársait), mert a legfrissebb információk szerint Bruce Wayne lakáját, Alfredot, valamint a főgonoszt is angol színész kelti majd életre.

Előbbit a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine játssza majd, aki Michael Gough-tól örökölte meg Alfred szerepét; másikuk pedig Christopher Eccleston (Sekély sírhant, 28 nappal később), akinek figurájáról egyelőre csak találgatások láttak napvilágot. Az epizód a Batman: Intimidation Game (Megfélemlítési játék) munkacímet viseli, és a tervek szerint valóban rémisztőbb lesz, mint a korábbi részek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK