Ewan McGregor fájlalja kivágott péniszét

Ewan McGregor dühös, mert az amerikai cenzorok kivágták egy meztelenjelenetét a Young Adam című filmből. A skót származású színész szerint ezzel csorbát ejtettek az alkotás hitelén, mely megpróbálta valósághűen ábrázolni a szexet.

Ewan McGregor több filmjében levetkőzött már, és minden alkalommal kommentálnia kellett ezt a cselekedetét. Legújabb filmje, a Young Adam kapcsán ismét arról faggatták az újságírók, nem okozott-e neki gondot a meztelenség. A skót színész ilyenkor mindig elmondja, aránytalannak találja, hogy a filmekben csak a nők vetkőznek, és szeretné, ha valósághűbb szexjelenetek szerepelnének a filmekben.

Éppen ezért csalódottan vette tudomásul, hogy a Young Adam című brit filmjét csak úgy engedik forgalmazásba az amerikai cenzorok, ha kivágják belőle a meztelenjelenetét. "Ha valak látni szeretné a péniszemet, Nagy-Britanniába kell repülnie, mert csak ott láthatja eredeti változatában a filmet" - panaszkodott. "Bezzeg ha 5 ezer embert ölnék halomra egy automata fegyverrel,  azzal semmi gond nem lenne. Engem például sokkal jobban zavar az elképesztően sok erőszak, amit az amerikai filmipar áraszt. Én csak a péniszemet mutogattam."

A skót származású színész a német Glamour című magazinnak azt is elmondta, hogy szeretné megreformálni a filmek szexjeleneteit. Szerinte az életben korántsem olyan tökéletes minden, mint amilyennek a vásznon látszik: van, amikor az ember csúnyának, taszítónak érzi magát szex közben. "A valóságban egyáltalán nem olyan egy szeretkezés, mint a '80-as évekbeli filmekben, ahol két szép ember ölelkezik, akik úgy néznek ki, mintha babaolajjal kenték volna be a testüket. A valóságban sokszor érezzük úgy, hogy nem vagyunk vonzók, és az is ritkán fordul elő, hogy egyszerre jutunk el az orgazmushoz" - mondta.

McGregort épp azért zavarja az amerikai cenzorok döntése, mert úgy érzi, a Young Adam megpróbált változtatni a szex álszent megjelenítésének hagyományain. Ő egyáltalán nem csinált problémát abból, hogy le kellett vetkőznie: "Ha az ágyjelenet szerves része a történetnek, nem hozok kompromisszumokat a színészkedésben." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK