Jack Nicholson megfilmesítené az életét

Jack Nicholson azt tervezi, hogy különös élettörténetéből forgatókönyvet ír, melynek fókuszában az édesanyjához fűződő viszonya áll. A 67 éves sztár sokáig azt hitte, hogy a nagyanyja az anyja, az anyja pedig a nővére, mígnem a Time magazin riportere felgöngyölítette a szálakat, és szembesítette a valós tényekkel.

Jack Nicholson 1937-ben született egy amerikai kisvárosban - egy olyan korszakban és egy olyan közegben, melyben a társadalom megvetette és kirekesztette a leányanyákat. Minthogy pedig édesanyja ebbe a helyzetbe került, a szégyen elkerülése végett úgy döntött édesanyjával, hogy úgy tesznek, mintha az újszülött az öccse lenne.

A kis Jack tehát úgy nőtt fel, hogy valódi édesanyját nővérének, nagymamáját pedig anyjának hitte. Egészen felnőttkoráig élt ebben a hitben, és csak akkor vált számára nyilvánvalóvá az igazság, mikor a Time magazin újságírója oknyomozó riportot készített a már híressé vált sztár gyerekkoráról. Nicholsont megdöbbentette az eredmény, ugyanakkor helyére tett néhány korábbi, zavaros részletet.

"Vannak bizonyos dolgok, amik akkor tisztultak ki számomra az igazi anyámhoz fűződő viszonyomról, amikor megtudtam róla az igazságot. Apró mozzanatok, a testbeszéd jelei. Egy anya másképp viszonyul a gyerekéhez, mint egy nővér az öccséhez. Emlékszem, anyám - akit a nővéremnek gondoltam - mennyire bolondult értem, és nem értettem, miért aggódik folyton. Még szép, hogy aggódott, ha ő volt az anyám. Azt meg a mai eszemmel nehéz felfogni, hogy az egész város hogy tudta eltitkolni előlem az igazságot. A szülővárosom nagyon kicsi hely, szinte csoda, hogy soha egyetlen utalást sem hallottam a családi viszonyokról. Végülis persze mindegy. A lényeg, hogy egy harmonikus családban nőttem fel, ami jól működött a számomra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK