Szingli a Műjégpályán: Állítsátok meg Terézanyut!

November 10-én végre megállíthatatlanul beindult az Állítsátok meg Terézanyut! című film forgatása. A stáb három napot forgatott a körúti Royal Szállóban, majd két napig a városligeti Műjégpályán dolgoztak a kamerák. A filmhu kifaggatta a rendezőt, az operatőrt és két sármos színészt is.

Az egykori Apolló mozi helyén újraépült Royal Szálló visszatért filmes gyökerihez: filmforgatás helyszínéül szolgált három éjszakán át. A forgatókönyv szerint a főhősnő, Kéki Kata (Hámori Gabriella), ráveszi Lujzi barátnőjét (Ónodi Eszter), hogy menjen el vele erre az előkelő fogadásra, mert egy félreértést szeretne tisztázni a főnökével, Tamással (László Zsolt).

Forrás: Filmhu
Hámori Gabriella, Ónodi Eszter és Bergendi Péter


A csillogó forgatagban a magyar médiavilág, a színházi és irodalmi élet személyiségei tűnnek fel kisebb szerepekben, ún. cameókban, úgy mint Geszti Péter, Alföldi Zoltán, Pataki Ági, vagy maga az írőnő Rácz Zsuzsa. Lampionok, estélyi ruhák és szmokingok lepték el a Royal szálló báltermét, no és természetesen mérsékelten idegbeteg és feszült stábtagok.

Minden kezdet nehéz, tartja a mondás, most sem volt könnyebb dolga az alkotóknak, különösen, hogy még olyan nehézségekkel is meg kellett küzdeniük, hogy a forgatás első napján egy tévéstáb olyan lazán sétált bele a felvételbe, hogy Pados Gyula operatőr kis híján sikítófrászt kapott. A forgatás második napján a bevilágítás és a beállás alatt egy mosolygós arcba botlottunk: Bergendy Péterbe, aki derűs nyugalommal szemlélte az előkészületeket.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK