Katie Holmes, a Dawson és a haverok című tévésorozat főszereplője tárgyalásokba kezdett a legújabb Batman-epizód producereivel arról, hogy ő játssza a denevérember szerelmét. A 25 éves színésznő állítólag még nagyobb érdeklődést mutat a szerep iránt, amióta megtudta, hogy Sir Michael Caine is benne lesz a produkcióban.

Katie Holmes jó ideig ártatlan, szende szüzeket alakított, az utóbbi időben azonban változtatott az imidzsén. Már szívesen vállal szerepet független filmekben is, melyek komolyabb színészi kihívások elé állítják. Játszott például Robert Downey Jr., Mel Gibson és Adrien Brody mellett a The Singing Detective című krimi-musicalben, majd a Pieces of April című, kis költségvetésű filmben, melynek főszerepében egy kissé flúgos lányt alakított.

Most épp az amerikai független filmek sztárjával, Forest Whitakerrel dolgozik, aki a First Daughter című romantikus történet címszerepében rendezi. (Holmes együtt játszott Whitakerrel a Fülke című thrillerben.) Úgy tűnik azonban, visszafelé is kacsingat Hollywood nagy filmstúdiói irányába, mert tárgyalásokba kezdett a Batman női főszerepéről.

Christopher Nolan rendezésében egyelőre csak a címszereplő személye garantált: a denevérembert a brit Christian Bale alakítja. Két fontos partneréről, a lakáját és a szerelmét alakító színészről csak az ő szerződtetése után kezdtek gondolkodni a producerek. Előbbire Sir Michael Caine-t kérték fel, aki már majdnem igent mondott (csupán a szerződés aláírása várat magára), utóbbin pedig Katie Holmes gondolkozik, akinek - a hírek szerint - nagy lökést adott Caine válasza.

Egyes információk szerint Clint Eastwood is fontos szerepet vállal az alkotásban, a hír hitelességét azonban megkérdőjelezi, hogy Eastwood 1993 óta nem játszott olyan produkcióban, melyet nem ő rendezett. A legendás színész-rendező Hollywood egyik legkényesebb ízlésű sztárja, akit szinte lehetetlen rávenni egy-egy munkára, hacsak nem ő kezdeményezi.