Matt Damon szerint barátja, Ben Affleck már nagyon unja a nyilvánosságot. Elege van abból, hogy folyton ő mosolyog vissza a bulvármagazinok címlapjáról, és hogy a sajtó szinte egy percre sem hagyja egyedül őt és Jennifer Lopezt, mióta elhalasztották szeptemberre tervezett esküvőjüket.

Affleck és menyasszonya, J.Lo szeptemberben elhalasztott esküvője óta a média még nagyobb figyelmet szentel a sztárpárosnak, folyton a nyomukban járnak, és minden egyes lépésükről tudósítnak.

"Ben azt mondta nekem, hogy nem akarja többé a magazinok címlapján látni magát. Annyit foglalkoztak vele, hogy már-már undora van saját magától. Nagyon is megérti azokat, akik már unják, hogy a csapból is ő folyik, és ez kifejezetten frusztrálja őt" - nyilatkozta Damon, aki szerint szó nincs arról, hogy barátja Jennifer Lopez énekesnő szerelmeként akar hírnevet szerezni magának.

"Nem úgy vágott neki a kapcsolatnak, hogy közben arra gondolt: 'most majd beszélnek rólam végre'. Ben már akkor is elismert és foglalkoztatott színész volt, nem volt szüksége hátszélre, és őszintén mondom, soha sem használta ki a helyzetet."