Sajátos játékban vettek részt kedden a Kontroll című új magyar film főszereplői a Deák téri metróban. Az ellenőröket alakító Csányi Sándor, Badár Sándor, Pindroch Csaba és Nagy Zsolt a járókelőknek a filmre szóló mozijegyeket osztogattak. A színészek az arra járóktól előbb a BKV-jegyüket kérték, majd cserébe mozijegyet adtak.

Tulajdonképpen nem lenne szükség rá, hogy a Kontroll című filmre ingyen osztogasson bárki jegyet, az új magyar film ugyanis eddig példátlanul jól teljesített a mozikban. A két héttel ezelőtt megtartott premier óta csaknem 60 ezer néző váltott rá jegyet.

Az alkotók azonban úgy érezték, nem ülhetnek tétlenül, míg művük el nem éri a 100 ezres nézőszámot, ezért újszerű akciót eszeltek ki a közönség figyelmének felkeltésére. A Kontroll négy főszereplőjét, Csányi Sándort, Badár Sándort, Pindroch Csabát és Nagy Zsoltot "éles helyzetbe" hozták: megkérték őket, hogy jelmezükben szálljanak alá a Deák téri metróállomás forgatagába, és némi jegyellenőrzéssel összekötve osszanak ingyenjegyet az alkotásra.

Az arra járók közül akadt, aki igazi ellenőrnek nézte a őket, ami persze nem csoda, hiszen Pindroch Csaba például - jó ellenőrhöz méltóan - utána eredt egy bliccelőnek, és nem hagyta annyiban a dolgot. A legtöbben azonban menekülés helyett inkább autogramot kértek ajándék jegyükre.