A Bridget Jones naplója című film most készülő második részében a főhősnő leszbikus kalandba keveredik - erről számoltak be legalábbis azok, akik részt vettek a londoni forgatáson. Bár Helen Fielding regényében nem szerepel ilyen epizód, a forgatókönyv némileg eltér az eredeti műtől.

A Bridget Jones - Mindjárt megőrülök! című regény a címszereplő vergődését követi végig, miután elveszíti szerelmét, Mark Darcy-t. Míg vissza nem találnak egymáshoz, Jones számtalan kalandba keveredik, többek között Bangkokban börtönbe kerül, minthogy a barátnőjével szélhámososk csapdájába esnek.

Helen Fielding írónő már jelezte, hogy a regény megfilmesítéséhez a történet módosítására lesz szükség. Ennek egyik legnyomósabb oka az volt, hogy a Hugh Grant által alakított karakter, Daniel alig bukkan fel a második részben, a mozik közönsége azonban minden bizonnyal igényelné a jelenlétét.

Most kiderült, hogy még egy fontos változás történik majd a vásznon a nyomtatott verzoióhoz képest: Bridget Jones kipróbálja magát egy leszbikus viszonyban is. A hírt egyelőre csak azok terjesztik, akik jelen voltak a londoni forgatásból. Tudósításaik szerint a címszerepet játszó Renée Zellweger egy ausztrál kolléganőjével, Jacinda Barrett-tel váltott forró csókot egy jelenetben.