Peter Jackson még csak most kezdett legújabb filmje, A király visszatér promóciós munkálataiba (A Gyűrűk Ura-trilógia befejező részét múlt héten mutatták be az új-zélandi Wellingtonban), de már javában foglalkozik következő munkája előkészületeivel. A King Kong legújabb feldolgozásának főszerepére George Clooneyt vagy Robert De Nirót szeretné megnyerni.

King Kong története régóta foglalkoztatja Peter Jacksont, valójában már AGyűrűk Ura-trilógia előtt szerette volna megfilmesíteni. Az óriási gorilla kalandját először 1933-ban vitték vászonra Fay Wray és Robert Armstrong főszereplésével, majd 1976-ban forgatták újra Jessica Lange-gel és Jeff Bridgesszel. 1986-ban készült egy folytatás is belőle, melynek Linda Hamilton alakította a hősnőjét.

Jackson az eredeti történethez nyúl majd vissza, vagyis filmje kezdetén King Kong egy kis szigeten él és szedi áldozatait, míg a férfi főhős, Carl Denham harcba nem száll ellene, hogy megmentse karjai közül a gyönyörű Ann Darrow-t. Miután sikerül legyőznie a szörnyeteget, megkötözi, és New Yorkba viszi hajóval, ahol King Kong lerántja magáról a láncokat, és ismét harcba száll az emberekkel.

Jackson modern feldolgozásában George Clooney vagy Robert De Niro alakítja majd Denhamet - attól függően, hogy melyikük mond először igent a projektre. De Niro a napokban esett át egy komoly műtéten, melyet prosztatarákja miatt kellett végrehajtani rajta, ezért egy ideig valószínűleg nem vállalhat megerőltető szerepet, Clooney pedig épp legújabb rendezésével van elfoglalva.

Karakterük különbözősége miatt valószínűleg egész más King Kong-film készülne De Niro, illetve Clooney főszereplésével. Az azonban már szinte biztos, hogy a gorilla szerelmét Naomi Watts játssza majd, és hogy egy apró szerepben Peter Jackson is feltűnik az alkotásban. A rendező úgy tervezi, régóta dédelgetett álmát épp ő végzi ki: azt a pilótát szeretné eljátszani, aki a történet fináléjában King Kongot lelövi.