Aki igazán eredeti karácsonyi ajándékkal szeretné meglepni szeretteit, az licitáljon a hollywoodi emléktárgyak értékesítésére szakosodott, amerikai Profiles in History aukciósház csütörtöktől árverésre felkínált, egyedi darabjaira.

Megvételre kínálják a legendás Bruce Lee Black Beauty (Fekete Szépség) nevű, 1966-os autóját, amelyet a The Green Hornet (Zöld darázs) című sorozat címszereplőjeként vezetett, a kikiáltási ár 200-300 ezer dollár (43-64 millió Ft) lesz.


Eladó Darth Vader teljes jelmeze, az álarc, a fekete sisak és a fegyverzet az 1980-ban forgatott A Birodalom visszavág című filmből, amellyel a sötét Jedi-lovag a kultuszfilmmé vált Csillagok háborújá-nak ötödik részében riogatta a hálás nagyérdeműt: 40-60 ezer dollárért (8,6-13 millió forintért) bárki hozzájuthat. De ha származási bizonyítványt is kér hozzá - George Lucas, a Csillagok háborúja alkotójának eredeti aláírásával -, akkor Joseph Maddalena, az aukciós ház igazgatója jól megnyomja a ceruzáját, és 150 ezer dolláron (32 millió forinton) indítja a licitet.

Egy úr, aki ad magára, bizonyára komoly ajánlatot tesz Al Pacino zakójára, amelyet a Keresztapa II.-ben viselt: némi szerencsével már 7-9 ezer dollárért (1,5-2 millió forintért) feszíthet benne. A fiúknak bizonyára örömet okozna Arnold Schwarzenegger űrpuskája a Terminátor 2-ből 8-10 ezer dolláros (1,7-2,2 millió forintos) kikiáltási áron.

Ha mindezt túl drágának találjuk, plakátokhoz és kisebb kiegészítőkhöz már 100 dollártól (21 500 forinttól) hozzájuthatunk a karácsonyi árverésen.