George Clooney és Steven Soderbergh újabb filmtervet karol fel közös cége által, melynek főszerepét a sztár alakítja. A Syriana című politikai thrillert Soderbergh régi kollégája, a Traffic című filmjének forgatókönyvírója, Stephen Gaghan írja, és ezúttal a rendezést is ő vállalja magára.

George Clooney és Steven Soderbergh elválaszthatatlan társak a Mint a kámfor című közös filmjük óta, filmgyártó cégük pedig egyre több munkát vállal. Már javában dolgoznak a Tripla vagy semmi című sikerfilmjük folytatásán, miközben Clooney legközelebbi rendezését, a The Jacket című alkotást is előkészítik.

Most pedig Soderbergh egy régi kollégáját, Stephen Gaghant biztosították támogatásukról, aki a Traffic című Oscar-díjas alkotás forgatókönyvírója volt. Gaghan legújabb műve a Syriana címet viseli, és Robert Bear önéletrajzi regényén alapszik.

A See No Evil: The True Story of a Foot Soldier in the CIA's War on Terrorism (Nem látni a gonoszt: Egy közkatona igaz története a CIA terrorizmus elleni háborújában) című regény több szálon futó cselekményként jelenik meg Gaghan átiratában (ebben a Traffic című munkájához hasonlít), melyek érintik az Egyesült Államok külpolitkáját, az olajhoz fűződő érdekeit és a terrorizmust.

A főhőst George Clooney alakítja majd, aki a történet összetettsége folytán több kontinensen is megfordul majd: Dél-Afrikában, a Közel-Keleten, Európában és természetesen az Egyesült Államokban is. A filmet maga a forgatókönyvíró, vagyis Stphen Gaghan rendezi, aki már kipróbálta magát ebben a szerepkörben: ő készítette az Elhagyatva című filmet Katie Holmes és Benjamin Bratt főszereplésével. A forgatásra azonban csak azután kerülhet sor, hogy Clooneyék befejezték a Tripla vagy semmi 2 felvételi munkálatait.