Ludivine Sagnier-ra egyszeriben az egész világ felfigyelt, és ezt elsősorban tökéletes testének köszönheti. Pedig színészi alakításai már régóta bizonyítják: egy különleges tehetség bukkant fel a francia filmművészetben, aki továbbra is inkább kis költségvetésű, igényes alkotásokban óhajt részt venni, és nem akar Beverly Hillsben villát venni.

A Swimming Pool című film plakátjára azok is felkapták a fejüket, akiknek eszük ágában sem volt megnézni a kis költségvetésű francia filmet, melyet a kamara krimi műfajába soroltak. Az égszínkék medence partján sütkérező tökéletes alakú, barnára sült szőkeség mellett azonban nem lehetett szó nélkül elmenni. Akik pedig kíváncsiak voltak az alakítására, még a falatnyi fürdőruha nélkül is megtekinthették.

Nem csoda hát, ha Ludivine Sagnier-t szerte a világon csak a meztelenségről és a szexbomba imidzsről kérdezgetik, de az sem meglepő, hogy ő inkább a színészetről és művészi ambícióiról beszél.

"Amikor a Swimming Pool-t nézem, egyáltalán nem magamat látom. Az általam játszott karaktert olyan pontosan építettük fel a rendezővel, Francois Ozonnal, hogy a civil személyiségemhez képest óriási távolságba került. Éppen ezért nem érzem úgy, hogy a saját intim szférámba engedtem volna betekintést, amikor levetettem a ruháimat. Az a test a vásznon nem az én testem, hanem Julie-é. Én elbújtam mögötte. A tökéletes alak pedig - a napbarnított bőr és a feszes formák - két hónapos kemény tréning és koplalás eredményei."

Francois Ozon tehát mindennek ellenére gondolta, hogy a Swimming Pool fiatal, vagány és szexi Julie-jét épp Ludivine Sagnier-nak kell megjelenítenie. Tudta, hogy sikerülni fog az átalakulás, hiszen már két korábbi filmjében is együtt dolgozott a fiatal színésznővel.

Először a Vízcseppek a forró kövön című Fassbinder-dráma adaptációjában rendezte, majd a Nyolc nő című krimi-musicalben. Mindkét alkotásban egész más oldaláról mutatkozott be Sagnier, aki fiatal kora ellenére (idén lett 25 éves) bámulatos átváltozásokra képes. Miatta írta át Ozon a Swimming Pool főszerepét női karakterre, pedig eredetileg fiúnak álmodták meg.

"Azt hiszem, Ozon egy nagyon személyes dolgot árult el magáról a Swimming Pool-ban" - mondja. "Azt meséli el benne, milyen keskeny mezsgye választja el egymástól a fikciót és a valóságot. És azt is megmutatja, milyen viszony fűzi az alkotót a múzsájához: mennyire le tudja őt nyűgözni, és milyen mértékben ki tudja szipolyozni."