Uma Thurman, a technikai analfabéta

Uma Thurman igencsak megküzdött azért, hogy legújabb filmje, A felejtés bére főszerepében hiteles alakítást nyújtson. A jövőben játszódó alkotásban ugyanis otthonosan kellett mozognia különfél elektrotechnikai berendezések között, miközben a valóságban egy lámpakörtét sem tud becsavarni.

Furcsán érezte magát A felejtés bére című fantasztikus akciófilm forgatásán Uma Thurman, mert a történetben mindenféle futurisztikus kütyü vette őt körül. "Csak tátottam a számat, bennem ugyanis egy gépromboló veszett el: utálom a masinákat, mobilom is csak azért van, mert a munkám miatt szükségem van rá" - mentegetőzött.

"E-mailezni véres verejtékkel tanultam meg, a mosógépem pedig teljesen kétségbe ejt, annyiféle programja van. Kaptam egyszer egy konyhai robotgépet, de az első próbálkozásnál feladtam. Jobban bízom a késben meg a kanálban, mert azon el tudok igazodni: tudom, melyik a nyele és melyik a hasznosabbik vége. A laptopokkal viszont végleg ki lehet kergetni a világból! Ezért A felejtés bére forgatásán mindig külön kellett nekem megmutogatni, melyik gizmót hogyan kell kezelni. Biztosan a stáb idegeire mentem, bár nem mutatták" - mesélte.

Hogy a vásznon ebből mennyi látszik, az csak 2004. február 24-étől derül ki, ekkor tartják ugyanis A felejtés bére magyarországi premierjét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK