Elkészült a Pókember második részének előzetese, mely már megtekinthető az interneten. A klasszikus képregény második filmes feldolgozásának cselekményét továbbra is titokban tartják az alkotók, a szereplőkről és a legújabb számítógépes megoldásokról azonban csepegtettek némi információt.

A Pókember 2 csak 2004 júliusában kerül a mozikba, és addig még sok munka vár az alkotókra. A film első előzetesét azonban már elkészítették, és azonnal fel is tették az internetre. A képsorok arról nem árulnak el részleteket, hogy a történet pontosan hogyan alakul, csupán a szereplőket és a film bizonyos számítógépes megoldásait ismerhetjük meg belőle.

Az előzetes alapján biztosak lehetünk abban, hogy Peter Parker (Tobey Maguire) és Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelme ezúttal sem teljesedik be, és hogy a Pókember legújabb ellensége Dr. Otto Octavius lesz, aki Dr. Octopusként (egy polip bőrében) száll szembe az emberiség megmentőjével.

Willem Defoe után most Alfred Molina alakítja a negatív hőst, akit már kellőképp utálhattunk a Csokoládé című filmben (melyben a polgármestert alakította), és szerethettük a Frida című alkotásban (melyben a hősnő szerelmét, Diego Riverát játszotta).  A Pókember 2-ben ismét feltűnik Harry Osborn, akit ezúttal is James Franco alakít.