Sámson ereje a hajában rejlett, és talán Nicolas Cage tehetségét is itt kell keresni. Az Oscar-díjas színész számtalan elismerést váltott ki pályafutása során, most azonban egy különleges megtiszteltetés éri: a hollywoodi Smink- és Fodrászmesterek Szövetsége életműdíjat ítélt neki a különböző szerepeiben viselt frizurákért.

Nicolas Cage kopaszodik. De talán épp ezt a hátrányt kovácsolta előnnyé az évek során, hiszen minden egyes szerepében újabb és újabb módszerekkel próbálta ezt palástolni - ritkán kihangsúlyozni. A munka érdemi részét természetesen nem ő, hanem aktuális filmjének fodrásza végezte, de kétségtelenül jó alanynak bizonyult, és nagy kihívás elé állította a mestereket.


Talán ezért - inspiráló adottságaiért - jutalmazza őt idén a hollywoodi Smink- és Fodrászmesterek Szövetsége életműdíjjal, melyet januér 17-én vehet át a Beverly Hiltonban. A Barrymore Career Achievement Award elnevezésű elismerést minden évben az kapja, "akinek munkássága jelentős hatással volt a smink- és fodrászmesterségre" - ahogy a szövetség megfogalmazta. Nicolas Cage pedig nyilvánvalóan beleillik a kategóriába, emlékezzünk csak a Con Air-ben, a Veszett a világ-ban, az Ál/Arc-ban, a Las Vegas, végállomás-ban, vagy épp az Adaptáció-ban viselt frizuráira!