Csillag születik: Evan Rachel Wood

Alig 16 éves és már komoly szakmai múltja van. Színházi szerepek, tévésorozatok, hollywoodi filmek sorakoznak az önéletrajzában. Nicole Kidman és Sandra Bullock oldalán kezdte, Al Pacino lányaként folytatta, Holly Hunter mellett vált komoly színésznővé. És még előtte az élet.

Evan Rachel Wood kiöltött nyelvvel, pimasz tekintettel néz farkasszemet a közönséggel a Tizenhárom című film plakátján. Büszkén mutogatja nyelv-piercingjét, amellyel a felnőttek világa, édesanyja élete és saját gyerekkora ellen lázad. Vége a jó kislány, az éltanuló, a szende szőke kislány imidzsének, és jöhet minden, ami menő, merész és szexi. Egy tragédiába hajló történet elevenedik meg a vásznon egy különleges fiatal tehetség, Evan Rachel Wood tolmácsolásában, akinek saját emléke nincs is arról, amit ábrázol.

Evan Rachel Wood 1987 szeptemberében született egy Észak-Karolina-i kisvárosban. Szinte az anyatejjel szívta magába a színházi levegőt, mivel édesapja a helyi színház igazgatója és rendezője, édesanyja pedig a színésznője volt. Bátyjával, Ira David Wooddal gyerekkoruk óta szerepeltek különféle előadásokban. "A szüleim egyfolytában játszottak, és engem is sokszor bevontak a játékba. Gyakorlatilag a színházban, színészek között nőttem fel, így számomra a világ legtermészetesebb dolga lett a színjátszás" - mesélte.

1996-ban azonban szülők elváltak, és az édesanya, Sara úgy döntött, hogy el is hagyja a várost. Két gyermekével Los Angelesbe költözött, ahol azonnal válogatásokra kezdte hordani a csemetéket. A 7 éves Evant akkor érte az első csalódás, amikor végül mégsem neki jutott az Interjú a vámpírral egyik szerepe - a producerek és a rendező Kirsten Dunstot választották helyette. De hamarosan ő is filmszínésznő lett.

"Tulajdonképpen nem azért jöttünk Hollywoodba, mert elhatároztuk, hogy filmes karriert csinálunk"- emlékszik vissza. "Egyszerűen elváltak a szüleim, és az anyukám úgy döntött, hogy itt telepszünk le. Persze nem voltam boldog attól, hogy a szüleim elváltak, de kitaláltam, hogy ha már Los Angelesben vagyok, akkor kipróbálom magam a válogatásokon. A legjobbat akartam kihozni egy rossz szituációból. A nagy áttörést az Átkozott boszorkák című film hozta meg a számomra, a főszereplői, Nicole Kidman és Sandra Bullock pedig elég jó példaképnek tűntek. Nagy szerencsém, hogy ilyen korán velük dolgozhattam."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK