A New Line Cinema filmstúdió Tom Cruise-t szemelte ki egy újabb képregényfigura, Iron Man megformálására. A színész örömmel eljátszaná a gonosz erőkkel harcoló Vasember szerepét, de nem mindenáron. Csak akkor hajlandó a vörös és arany jelmezbe bújni, ha a film cselekménye is megfelel az elvárásainak.

Tobey Maguire (Pókember) Ben Affleck (Daredevil - A fenegyerek) után most Tom Cruise is azon morfondírozik, esetleg beáll a sorba és ő is életre kelt egy népszerű képregényfigurát a filmvásznon.

Iron Man, polgári nevén Tony Stark, milliárdos iparmágnás jól menő vállalatának, a Stark Enterprisesnak igazgatása mellett az alkoholizmussal és a rosszfiúkkal folytat küzdelemet napi szinten.

A megfilmesítés jogát birtokló New Line Cinemának állítólag Tom Cruise-ra esett a választása, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, örömmel eljátszaná az arany és vörös színben pompázó Vasember szerepét, de nem mindenáron.  "Iron Man lenyűgöző figura, de mindenekelőtt ki kell találnunk, miről szóljon a film voltaképpen."

Az állig felfegyverzett és páncélba öltözött főhős ugyanis önmagában, egy jó sztori s fordulatos cselekmény híján nem állja meg a helyét, így további sorsa egyelőre legalábbis bizonytalannak tűnik.

"Kell, hogy ez a verzió valami újat, valami eredetit hozzon a történetbe, hogy az emberek ne azt gondolják magukban: 'Íme, egy újabb szuperhős a láthatáron!'. A kérdés az, hogyan oldjuk meg ezt a feladatot" - összegezte Tom Cruise.